Novosti

Volonteri iz Zaboka, Bedekovčine i Desinića proveli hvalevrijedne akcije

Projekt #zavolontirAJMOse usmjeren je na razvoj i promoviranje volonterstva i odgoja za volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama. Kroz projekt se pruža podrška odgojno-obrazovnim ustanovama u pripremi i provedbi školskih volonterskih programa. Dolaskom lijepog vremena tri su partnerske škole počele s održavanjem volonterskih akcija.

Školski volonteri i volonterke Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog osmislili su i proveli dvije volonterske akcije, akciju druženja s djecom s Down sindromom, koja se održala u školskoj knjižnici, te akciju čišćenja i održavanja okoliša škole. Školski volonteri Osnovne škole Bedekovčina proveli su akciju pripremanja i bojanja drvenih elemenata za 8 novih klupa, koje će postaviti u dvorište škole kako bi učenici/ce mogli ugodnije provoditi vrijeme na svježem zraku, dok su školski volonteri i volonterke Osnovne škole Đure Prejca – Desinić posjetili Dom za odrasle osobe Bidružica, te kroz igru, glazbu i druženje učinili boravak korisnicima doma ugodnijim.

Kroz volonterske akcije uključilo se 76 školskih volontera. Ova velika zainteresiranost volontera govori o prepoznatljivosti i značaju razvoja kulture volontiranja među djecom i mladima, te potrebi uključivanja istih u kreiranje školskih volonterskih programa i aktivnosti. Volonterske akcije nastavit će se tijekom travnja i svibnja u navedenim školama, a iste će biti pripremljene i provedene sukladno potrebama zajednice, odgojno-obrazovnih ustanova i školskih volontera.

Projekt #zavolontirAJMOse započeo je u listopadu 2017. godine, provodi ga Mreža udruga Zagor s partnerima Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić i Društvom „Naša djeca“ Zabok.

Projekt je sufinanciran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u okviru Izvaninstitucinalnog odgoja i obrazovanja. Više o projektu na web stranici: http://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content