Novosti

[VRATILI SE SA 61 ODLIČJEM] Olimpovci ekipni pobjednici mitinga u Đakovu

U Đakovu održan plivački miting “Zlatni Dukat 2019.”

U organizaciji Plivačkog kluba Đakovo, na 50 metarskom olimpijskom bazenu u Đakovu održan je drugi međunarodni plivački miting “Zlatni Dukat 2019.” Put Đakova prof. Ivica Androić krenuo je s pet plivačica i četiri plivača, koji su se kući vratili sa 61 odličjem, od čega je 48 bilo zlatnog, devet srebrnog i četri brončanog sjaja. Olimpovci su tako bili ekipni pobjednici mitinga u Đakovu.

U svojim kategorija, sve zlatne medalje, točnije po šest zlata, osvojile su Jana Pavalić (godište 2006./2007.) i Emma Horvat (godište 2005./2006.). Patrik Erceg (2005./2006.) osvojio je pet zlata i jedno srebro. Leon Novak (2007.) osvoji je četiri zlata i srebro, Mauro Šipek-Glavač je u najstarijem godištu stigao do tri zlata, dva srebra i bronce, a u istom godištu Vanja Bartol osvojila je dva zlata i četri srebra, a Gita Vlahek jedno srebro i dvije bronce.

Muška štafeta Olimpa u sastavu , Patrik Erceg, Petar Pavalić, Mauro Šipek Glavač i Leon Novak osvojila je zlatne medalje na 4 x 50 mješovito i 4 x 50 slobodno. Identičan rezultat i zlatne medalje osvojila je i ženska štafeta Olimpa za koju su plivale Jana Pavalić, Emma Horvat, Vanja Bartol i Gita Vlahek, također na 4 x 50 slobodno i 4 x 50 mješovito.

Izvan konkurencije za provjeru razine forme pred predstojeća natjecanja zaključno sa državnim prvenstvom plivala je Hana Sivec.

Iduće natjecanje je Regionalno prvenstvo Hrvatske ovog vikend u Sisku.

Izvor.Zagorje.com

Skip to content