Novosti

Vrijedan dar Odjelu za porodništvo i ginekologiju Opće bolnice Zabok

Vrijeme darivanja uoči Božića na najljepši su način otvorili gospodarstvenici s područja Huma na Sutli, darujući Odjelu za porodništvo i ginekologiju Opće bolnice Zabok 120.000 kuna vrijedni uređaj za histeroskopiju. Novac su osigurali Vetropack-Straža, Stražaplastika, OMCO-Croatia, BDF servis i GP Špiljak.

– Naša bolnicau Zaboku nažalost nije u tretmanu kao što su ostale u Hrvatskoj, pa se moramo tako potruditi da ju opremimo. Što se tiče nas gospodarstvenika, mi smo u posljednjih par godina prestali kupovati za Novu godinu sitnice koje su se obično poklanjati, što naši kupci razumiju i taj smo novac ove godine usmjerili za kupnju ovog aparata, rekao je govoreći u ime gospodarstvenika Huma na Sutli direktor Vetropacka-Straže Dragutin Špiljak.

Na daru je zahvalio ravnatelj bolnice dr. Stanko Belina, koji pozdravlja svaku ovakvu donaciju, koja u ovim teškim vremenima pomaže uspostavi akreditacijskih postupaka i kvalitete rada Opće bolnice Zabok.

-Ono što nam sigurno u bliskoj budućnosti najviše treba su rađaonski stolovi i CTG uređaji za praćenje naših najmlađih Zagoraca u trudnoći i samom porodu, kao i opremanje naših operacijskih sala, kako bi naše Zagorke imale standard koji zaslužuju, zaključio je voditelj odjela prim. dr. sc. Rajko Fureš. (nca)
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content