Novosti

Vrijedna donacija područnim školama u Špičkovini i Martinišću

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Zabok donirala je po 5 osobnih računala Područnim školama u Martinišću i Špičkovini.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Zabok donirala je po 5 osobnih računala Područnim školama u Martinišću i Špičkovini. Primopredaji donacije prisustvovao je gradonačelnik grada Zaboka koji je istaknuo kako se trude da stvore jednake uvjete za sve učenike. -Imamo dvije područne osnovne škole, u Martinišću i u Špičkovini. Područna škola u Martinišću je novoizgrađena te ima pripadajuće odjeljenje dječjeg vrtića. Područna škola Špičkovina ima malo lošije uvjete. Veseli nas povećanje broja učenika, no sa tim i ponestaje prostora. Svi razgovori sa Županijom, vezani uz izgradnju nove škole, dobro napreduju i nadamo se skoroj realizaciji projekta kao što je bilo u Martinišću. Danas smo ovdje posebnim povodom jer preko udruge Dragovoljaca i učesnika u Domovinskom rata, ogranak Grad Zabok, na čelu sa Josipom Horvatinom, neumornim borcem i radnikom za što bolje uvjete naše djece, doniramo osobna računala za potrebe osnovne škole odnosno područne škole – istaknuo je Hanžek i dodao kako ih ta donacija iznimno veseli jer sa time stvaraju jednake uvjete za sve učenike osnovne škole neovisno da li su iz centralne škole ili iz područne.

Gradonačelnik je također rekao kako kod planiranja nove gradnje područne škole Špičkovine se je pojavio problem sa lokacijom. – Naime, interes mještana Špičkovine i Dubrave je taj da buduća područna škola bude locirana negdje blizu vatrogasnog doma odnosno na ovoj lokaciji, dok istovremeno osnovna škola ima vlastito zemljište na nekih 400, 500 metara dalje od ove lokacije – kazao je Hanžek.

Josip Horvatin, predsjednik UDVDR ogranak Zabok, istaknuo je kako s inicijativom idu i dalje te da se trude da pomognu gdje god da su u mogućnosti. – Udruga Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica KZŽ provodi projekt o promicanju istine o Domovinskom ratu, a između ostalog i projekt informatičkog opismenjavanja branitelja, članova njihovih obitelji ali i udruga civilnog društva. Mi kao udruga ne želimo biti sami sebi dostatni nego trudimo se da tijekom godine na razne adrese ministarstva, javnih poduzeća, privatnih firmi odašiljemo obavijest da primamo u donaciju rashodovanu i upotrebljivu informatičku opremu. Ta računala mi u udruzi sređujemo i pripremamo ih za donacije. Na inicijativu nekolicine članova iz udruge, mi se trudimo već godinama da prije svega područnim školama osiguramo tu opremu.

Zašto baš područnim školama, pa zato jer su one slabije opremljene u odnosu na osnovne škole. Trudimo se da im kroz te donacije računala na neki način pomognemo i da budu informatički opremljeniji. Tako smo i ovom prigodom područnim školama Špičkovina i Martinišće donirali po pet osobnih računala i svakoj školi pet kompleta mikrobitova – rekao je Horvatin te dodao kako su kao udruga sa današnjim danom donirali preko pet stotina osobnih računala, a ove godine već 94 računala. Udruga je uz tih pet stotina računala, donirala i 60 laptopa i 92 printera članovima njihove udruge koji su roditelji dvoje ili troje djece, prije svega se odnosi i na one koji su u potrebitoj situaciji. – S tom inicijativom nastavljamo i dalje, trudimo se da gdje god da smo u mogućnosti, da doniramo računalo. Pa smo i tako prije tri godine našoj prijateljskoj udruzi u Jarmini donirali isto tako 5 računala. Za vikend smo održali 33. tečaj informatičkog opismenjavanja. Nismo sami sebi svrha i već imamo u planu i druge donacije, posebno smo ponosni na naš Grad i Županiju koji nas podržavaju i koji su nam stalna podrška – zaključuje Horvatin.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content