Novosti

Vrtićevci iz Zipkice obilježili Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 18. do 22. rujna

Dječji vrtić Zipkica svake se godine uključuje u obilježavanje Europskog dana mobilnosti. Kroz čitav su tjedan raznim aktivnostima zajedno sa svojim tetama razvijali svijest o važnostima kretanja te pravilnom načinu ophođenja prema prirodi i vlastitom zdravlju.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Europske unije, sa ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

Ove se godine Europski tjedan mobilnosti promovirao u tjednu od 18.- 22.9.2017. temom “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost” i pozivao je na uključivanje u akciju “Dijeljenje te vodi dalje” , kojom se promiče zajednička mobilnost koja može imati pozitivan utjecaj na gradove i naselja, jer svaki automobil koji se koristi za zajedničku vožnju pomaže u smanjivanju ukupnog broja osobnih automobila na cesti. Dijeljenjem se utječe i na lakše prometovanje različitih prijevoznih sredstava – automobila, bicikala, javnog prometa.

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content