Novosti

VZ KZŽ – PRIPREMA PREDAVAČA ZA OSPOSOBLJAVAJE

ZABOK – Svjedoci smo posljednjih godina sve zahtjevnijih intervencija koje postavljaju pred vatrogasce uz opremu i stručnu osposobljenost na sve višoj razini. To mogu samo dobro osposobljeni, a njih mogu osposobiti oni koji su i sami dobro educirani.

VZ KZŽ vjerojatno među prvima u RH pokrenula je inicijativu za osposobljavanje – licenciranje predavača.To je naišlo na veliki odaziv među predavačima kako onima koji su to obavljali do sada tako i među mladima koji se osjećaju spremnima da svoja znanja prenesu na druge. Nakon održanog jednodnevnogseminara svi predavači iz pojedinih predmeta za određena zvanja u dobrovoljnom vatrogastvu trebali su izraditi digitalnu prezentaciju iz odabranog predmeta.

Svoje prezentacije predstavilo je pedesetak predavača pred ispitnom komisijom u Zaboku. Članovikomisije Marijan Lovrenčić, zapovjednik VZ KZŽ, dr. Ivica Balagović, zamjenik predsjednika VZ KZŽ, Marijan Čuček, predsjednik Odbora za osposobljavanje i Rajko Jutriša tajnik VZ KZŽ nakon provjere zadovoljni su pokazanim znanjem ali i načinima prezentacije gradiva budućim vatrogascima. Nakonovog ispita svi će dobiti licenca s rokom važnosti do 1. 12. 2018i moći će predavati na svi tečajevima u KZŽ. Među predavačima ima vatrogasnih tehničara i doktora i inžinjera i pravnika i mr.. znanosti. Svoje prvo iskustvo ilineki ponovljenosteći će već ovih dana na tečaju za voditelje vatrogasne mladeži koji će se u trajanju od 20 nastavnih sati održati u Bedekovčini i Špićkovini. (B.U)

Izvor: Zagorski list

Skip to content