Novosti

WI-FI u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću te Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog

Zahvaljujući uspješnoj implementaciji projekta Microsofta Hrvatska i CARNeta, uz podršku Ministarstva znanosti ukupno 50 škola i to 30 osnovnih i 20 srednjih škola širom Hrvatske s više od 26.000 učenika koristit će WiFi mrežu u učionicama.

Među odabranim školama si i dvije srednje te tri osnovne škole iz Krapinsko-zagorske županije: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Srednja škola Pregrada, OŠ Donja Stubica, OŠ Josipa Broza Kumrovec i OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok

Na prezentaciji projekta u Tehničkoj školi Ruđer Bošković u Zagrebu na kojemu su prisustvovali ravnatelji škola uključenih u projekt, predstavnici obrazovnih agencija te visoki dužnosnici, okupljenima su se obratili zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, američka ambasadorica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić te direktor Microsofta Hrvatska i BiH IvanVidaković. Tijekom prezentacije Samir Benkmakhlouf, Microsoft Connectivity Solutions Director, naglasio je kako je nužno prihvatiti digitalnu transformaciju koja se događa u obrazovnim sustavima širom svijeta.

Projekt je u potpunosti financirala tvrtka Microsoft Hrvatska i provodi se u suradnji s CARNetom i Ministarstvom znanosti kao dio usmjerenja Microsofta na pružanje korištenja moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi i pomaganje mladima da postanu konkurentni na tržištu rada. Osim brzog pristupa Internetu, škole će dobiti visoku razinu sigurnosti i kontrole spajanja na mrežu s obzirom da će učenici moći pristupati mreži samo kroz njihove AII@edu identitete čime automatski dobivaju pristup školskom sustavu te MS Officeu 365.

Implementacija Wi-Fi mreže u osnovnim i srednjim školama širom Hrvatske samo je jedan od brojnih Microsoft projekata u području obrazovanja. Treba naglasiti kako je Microsoft kompletnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj, od osnovnih škola do fakulteta, ustupio besplatno korištenje Office 365 Education, koji uključuje Office Online (Word, PowerPoint, Excel i OneNote), 1TB OneDrive kapaciteta za pohranjivanje podataka, Yammer te Sharepoint stranice. Uz to, svi nastavnici i učenici imaju pravo besplatno preuzeti i instalirati Office aplikacije na 5 računala.

Usluga je dostupna za 800.000 učenika, studenata, nastavnika, profesora i drugih djelatnika obrazovnih ustanova. Besplatno korištenje Office 365 je sastavni dio Education Transformation Agreement (ETA), potpisanim s MZOS-om, koji omogućuje izvrsnost i inovaciju te razvijanje vještina potrebnih za poslove 21. stoljeća.
Izvor: www.radio-zabok.hr

Skip to content