Novosti

Za 50. rođendan Dječji vrtić dobio nove sprave za igranje

Povodom 50. rođendana DV Zipkica Grad Zabok je vrtiću poklonio dječje sprave za jaslićku skupinu djece u vrijednosti od 30.000,00 kn.

Dječji vrtić Zipkica u Zaboku je osnovan 1967. godine a bio je smješten u montažnoj drvenoj kućici. Tada ga je pohađala jedna grupa djece. Danas Zipkica ima 12 grupa a smještena je u modernoj zgradi koja djeci daje sve potrebno za njihovo bezbrižno odrastanje. O tome brine 40 zaposlenih djelatnika i stručnih suradnika. Zipkica je proslavila svoj 50. rođendan priredbom kojom se još jedna generacija djece oprostila od vrtića.

Sami počeci dječjeg vrtića sežu u sredinu prošlog stoljeća kad se pojavila potreba za organiziranim čuvanjem djece zbog velikog zapošljavanja građana. Grad Zabok je vlasnik dječjeg vrtića Zipkica te financira njegov rad u postotku većem od 50%. Uz Društvo naša djeca Zabok koje je glavni nositelj dječjih aktivnosti, u Zaboku djeluje niz sportskih i kulturnih udruga u kojima djeca uče prve korake društvenog života kako bi postali vrijedni članovi zajednice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content