Novosti

Za 50. rođendan Dječji vrtić dobio nove sprave za igranje

Povodom 50. rođendana DV Zipkica Grad Zabok je vrtiću poklonio dječje sprave za jaslićku skupinu djece u vrijednosti od 30.000,00 kn.

Dječji vrtić Zipkica u Zaboku je osnovan 1967. godine a bio je smješten u montažnoj drvenoj kućici. Tada ga je pohađala jedna grupa djece. Danas Zipkica ima 12 grupa a smještena je u modernoj zgradi koja djeci daje sve potrebno za njihovo bezbrižno odrastanje. O tome brine 40 zaposlenih djelatnika i stručnih suradnika. Zipkica je proslavila svoj 50. rođendan priredbom kojom se još jedna generacija djece oprostila od vrtića.

Sami počeci dječjeg vrtića sežu u sredinu prošlog stoljeća kad se pojavila potreba za organiziranim čuvanjem djece zbog velikog zapošljavanja građana. Grad Zabok je vlasnik dječjeg vrtića Zipkica te financira njegov rad u postotku većem od 50%. Uz Društvo naša djeca Zabok koje je glavni nositelj dječjih aktivnosti, u Zaboku djeluje niz sportskih i kulturnih udruga u kojima djeca uče prve korake društvenog života kako bi postali vrijedni članovi zajednice.

Skip to content