Novosti

Za Dan igara u Parku Milana Prpića djeca uživala u raznolikim igrama

Društvo Naša djeca Zabok u subotu 22.09. organiziralo je Dan igara u Parku M. Prpića u suradnji s Dječjim vrtićem i jaslicama Zipkica, Osnovnom školom K.Š .Gjalskog, udrugom Mraz, Postajom prometne policije Krapina, a sve pod pokroviteljstvom Grada Zaboka u Europskom tjednu kretanja pod motom „Kretanje u pravom smjeru“.

Društvo Naša djeca tokom cijele godine organizira igre za djecu, jer je to jedna od aktivnosti koju djeca jako vole i u kojoj posebno uživaju, a moto Dana igara i jest „Igri u čast“ te se prošlu subotu doista slavila igra, a najvažnije je da su se djeca zabavljala i istinski uživala.

U igrama, kao ekipe, sudjelovala je grupa Krijesnice te učenici 2.a, 3.b i 4.a, b i c razreda sa svojim tetama i učiteljicama. Igrama su se naravno priključila i sva ostala djeca koja su došla u park, jer su igre bile pripremljene za sve uzraste – i velike i male. Igrale su se igre sa stolicama-uže ispod stolice, oblačenje stolica, jabuka na stolici, igre spretnosti – mali kuhari, vožnja romobilima, utrka riba, luckasto kuglanje, a na parkiralištu ispred parka bio je pripremljen poligon za bicikliste, romobiliste i rolere na kojima ih je pazio prometni policajac.

Sva djeca na kraju su bila nagrađena bombonima, a za ekipe DND Zabok pripremio je i prigodne nagrade.

Sve aktivnosti DND-a podržava Grad Zabok te su ovoga puta na igrama prisustvovali i Gradonačelnik Ivan Hanžek i zamjenica gradonačelnika Nevenka Gregurić koji potvrđuju našu misiju da zajedničkim snagama učinimo igrališta,parkove i grad Zabokpo mjeri djece kako bi djeca bila zadovoljna, sretna i uvijek nasmijana – rekla je tajnica DND-a Jasenka Borovčak.

Aktivnosti Društva Naša djeca Zabok provode se uz nesebično zalaganje volontera i volonterki DND-a koji svoje slobodno vrijeme daruju djeci. Brojne volonterke i volonteri bili su uključeni u organizaciju Dana igara i dali svoj veliki doprinos ne samo ovim igrama nego i promociji volontiranja s ciljem vrednovanja i prepoznavanja volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content