Novosti

Za Dan igara u Parku Milana Prpića odjekivao dječji smijeh i veselje

Društvo Naša djeca tokom cijele godine organizira igre za djecu, jer je to jedna od aktivnosti koju djeca jako vole i u kojoj posebno uživaju, a to se pokazalo i ovoga puta.

U igrama, kao ekipe, sudjelovale su grupe Leptirići i Smajlići te učenici 2.a, 3.a, b i c razreda sa svojim tetama i učiteljicama. Igrama su se naravno priključila i sva ostala djeca koja su došla u park, jer su igre bile pripremljene za sve uzraste – i velike i male. Igrale su se igre sa stolicama-uže ispod stolice, oblačenje stolica, jabuka na stolici, igre spretnosti – mali kuhari, prenošenje balona, vožnja na romobilima, starinske igre naših djedova i baka – bacanje potkove, tko je jači i skakanje u vrećama. Kako bi se kod djece razvijale suradničke vještine članovi i članice Dječjeg foruma Bonkasy na posebno pripremljenim stolovima zajedno s djecom igrali su društvene igre. Moto Dana igara je „Igri u čast“ te se prošlu subotu doista slavila igra, a najvažnije je da su se djeca zabavljala i istinski uživala.

Cilj i Dana igara i Europskog tjedna mobilnost je da djeca i roditelji što više borave u prirodi, da se što više kreću te da se educiraju, informiraju i aktivno sudjeluju u očuvanju okoliša, pa tako i gradskih zelenih površina, igrališta i parkova. Park Milana Prpića još je prošle godine, zahvaljujući inicijativi Dječjeg Gradskog vijeća DND-a u suradnji s Gradom, dodatno uređen i opremljen novim spravama, a projekt se nastavlja i dalje te će se dodatno opremati i uređivati i drugi parkovi u gradu Zaboku.

Sve aktivnosti DND-a podržava Grad Zabok te su ovoga puta na igrama prisustvovali i Gradonačelnik Ivan Hanžek i zamjenica Gradonačelnika Nevenka Gregurić koji potvrđuju misiju da zajedničkim snagama učinimo igrališta,parkove i grad Zabok po mjeri djece kako bi djeca bila zadovoljna, sretna i uvijek nasmijana.

Aktivnosti Društva Naša djeca Zabok provode se uz nesebično zalaganje brojnih volontera DND-a koji svoje slobodno vrijeme daruju djeci. Brojne volonterke i volonteri bili su uključeni u organizaciju Dana igara i dali svoj veliki doprinos obilježavanju Europske godine volontiranja. 2011. godina proglašena je Europskom godinom volontiranja s ciljem vrednovanja i prepoznavanja volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content