Novosti

ZA JESENSKI UPISNI ROK U ZAGORSKIM SREDNJIM ŠKOLAMA 173 MJESTA

Po završetku ljetnog upisnog roka, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je okviran broj slobodnih mjesta za jesenski rok. Službena objava slobodnih mjesta očekuje se 14. kolovoza, a već 22. kolovoza počinju prijave u sustav i prijave obrazovnih programa.

Dan poslije, 23. kolovoza završavaju prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodate provjere. Po završetku tih provjera, 26. kolovoza završavaju prigovori na eventualne netočne podatke u sustavu, a istog se datuma s liste brišu kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete. Odabir obrazovnih programa u jesenskom roku zaključava se 29. kolovoza i počinje ispis prijavnica dok će konačne ljestvice biti poznate 1.rujna. U srednjim školama u Hrvatskoj nakon ljetnog upisnog roka ostalo je slobodno 6.826 upisnih mjesta; najviše u Gradu Zagrebu, a najmanje u Međimurskoj županiji.

U Krapinsko-zagorskoj županiji za jesenski upisni rok ostala su 173 slobodna upisna mjesta. U Srednjoj školi Zlatar može se upisati još 9 učenika u opću gimnaziju; zabočka Gimnazija ima 2 mjesta u jezičnoj gimnaziji; SŠ Krapina ima 17 nepopunjenih mjesta u prvim razredima, SŠ Oroslavje 14, Pregrada 7, SŠ Zabok 23, a zabočki ŠUDIGO 26. Srednja škola Konjščina na jesen može upisati još 31 učenika i to za vodoinstalatera, elektromehaničara, autoelektričara, prodavača i komercijalista, a 12 slobodnih upisnih mjesta ima i SŠ Bedekovčina.
Izvor:Radio Zabok

Skip to content