Novosti

Za transnacionalnu suradnju Središnja Europa 2014. – 2020. zainteresirano preko 1300 organizacija

HRVATSKO ZAGORJE – Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020. prvi je transnacionalni INTERREG program koji je Europska komisija usvojila 16. prosinca 2014. godine.

Helena Matuša, zamjenica direktorice Odjela za regionalni razvoj i prekograničnu suradnju Zagorske razvojne agencije d.o.o. za promicanje regionalnog razvoja, pozvala je zainteresirane s područja KZŽ na Info dan – Program transnacionalne suradnje Središnje Europe 2014. – 2020.

Program u teritorijalnom smislu obuhvaća 9 srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austriju, Češku, Hrvatsku, Italiju, Mađarsku, Njemačku, Poljsku, Sloveniju i Slovačku.
Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 246 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja regionalne konkurentnosti, energetske učinkovitosti, podrške prijelazu ekonomiji temeljenoj na niskoj razini emisije CO2, poticanja zelenog prometa te boljeg upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom. Na osnovi raspisanog prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga planirano za 12. veljače, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom programa, pozvalo je zainteresirane na sudjelovanje na nacionalnim info danima koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv. Datum održavanja info dana za našu regiju je 24. veljače u Zagrebu. Prijavitelji imaju priliku prezentirati i raspraviti projektnu ideju na individualnim sastancima sa zajedničkim tajništvom programa. Trening se moži pratiti i putem weba.(Ivo Šućur)

Izvor: Zagorski list

Skip to content