Novosti

Zabočan Matija Grabrovečki prvak Hrvatske u trailu

Proteklog je vikenda, 30. rujna 2017. održan Valamar Trail – trail utrka s pet disciplina, od kojih je ona na 52 kilometra bila i prvo državno prvenstvo u trailu. Start i cilj svih utrka bio je u malom istarskom mjestu Rabac, a nastupilo je oko 550 trkačica i trkača.

Zabočan Matija Grabrovečki, član Atletskog kluba Rudol Perešin iz Gornje Stubice osvojio je titulu prvaka Hrvatske u trailu. Prošlog vikenda, 30. rujna 2017. u Rapcu je održano prvo prvenstvo Hrvatske, pa je tako Grabrovečki prvi koji se okitio ovom titulom. Drugo mjesto sa skoro pola minute zaostatka osvojio je Goran Modrušan (Atletski klub Medulin), a treće Darko Rogina (Atletski klub Svetice). Branko Barlović i Željko Bulek iz Atletskog kluba Oroslavje bili su 12., odnosno 22. Kod žena, prvakinja je postala Helena Gleđa (Atletski klub Dubrovnik), druga je bila Jelena Brezak (AK Sljeme), a treća Tamara Markotić također iz Sljemena.

Organizator SRK Alba i direktor utrke Alen Paliska obavili su dobar posao. Trase su bile raznolike i vodile su trkače i trkačice kroz sve čari našeg najvećeg poluotoka. Utrka na 52 km s oko 1300 metara uspona ugostila je prvo državno prvenstvo i bila kvalifikacijska utrka za reprezentaciju za nastup na svjetskom prvenstvu u trailu koje će se održati u svibnju 2018. u Španjolskoj.

ČESTITAMO !

Skip to content