Novosti

Zabočani jedva dočekali da Gradska knjižnica ponovno otvori svoja vrata

Za sada funkcionira samo posudba i vraćanje knjiga, a ne mogu se koristiti računala, čitaonica ni igraonica

Zabočani su jedva dočekali da Gradska knjižnica Zabok opet otvori svoja vrata. – Čitavo vrijeme, dok nismo radili, ljudi su nas zvali, već je bila i malo panika – kaže nam Andreja Šagud, knjižničarka u Gradskoj knjižnici. Knjižnica je s radom krenula 27. travnja, uz nešto drugačiji režim nego prije. – Imamo imamo propisane mjere kojih se moramo pridržavati, i mi i korisnici. Oni ulaze u knjižnicu jedan po jedan, a knjige koje vraćaju ostavljaju sa strane. Mi ih ne primamo u ruke, 72 sata moraju stajati u karanteni, a nakon toga se tek mogu vraćati na police i ponovno posuditi – objašnjava knjižničarka.

Korisnicima kod posuđivanja nije dozvoljen pristup knjigama. – Kažu nam što ih zanima, mi im tu knjigu pronađemo i damo. Za sada funkcionira samo posudba i vraćanje knjiga, a ne mogu se koristiti računala, a čitaonica ni igraonica. Zakasnine nisu naplaćivane za ovo razdoblje, a nije niti tako hitno da se produži članarina ako sad ističe – dodaje Andreja Šagud.

Radno vrijeme zabočke knjižnice je skraćeno, a radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 10 do 17 sati. – Trenutno radimo na reviziji fonda, tako da smo radili i dok je knjižnica bila zatvorena za korisnike, a sada je je vrijeme da se podružimo s ljudima, pa makar i samo preko pulta – dodaje.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content