Novosti

Zabočanin Marko Kolar potpisao za slavni poljski nogometni klub

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih hrvatskih centarfora, za kojeg je Zoran Mamić prije pet godina predviđao kako će biti ‘centarfor svjetske klase’, Zabočanin Marko Kolar, potpisao je jučer dvogodišnji profesionalni ugovor s poljskim nogometnim velikanom, Wislom iz Krakowa, uz mogućnost produljenja od dvije godine. Izvijestili su o tome sinoć svi relevantni poljski sportski mediji, ne navodeći pri tome financijsku stranu transfera.

Inače, 22-godišnji Zabočanin Marko svoj je nogometni put započeo u zabočkoj Mladosti, a nastavio u bedekovčanskom Tondachu, s kojim je igrao 1.HNL u kategoriji pioniri. U Dinamovu nogometnu školu stigao je 2008. kao trinaestogodišnjak, gdje se afirmirao kao jedan od ključnih igrača svoje kategorije. Posebnu pažnju na sebe privukao je kada je postigao 39 pogodaka u 29 nastupa u kadetskoj kategoriji, nakon čega je, u rujnu 2012. godine, s Dinamom potpisao i profesionalni sedmogodišnji ugovor.

Nakon posudbi u Sesvete i Lokomotivu, u sezoni 2015./2016. potpisao je za Lokomotivu, s kojom je nastupao i u Europskoj ligi, a nakon odličnog otvaranja sezone, teška ga je ozljeda na nekoliko mjeseci udaljila od sportskih terena. Vratio se već u proljeće, no ipak, nije se uspio nametnuti u Lokomotivi pa je prošle sezone završio na posudbi u zaprešićkom Interu. Od jučer, Marko je član slavnog poljskog kluba koji se trenutno, nakon sedam odigranih kola poljske Ekstralige, nalazi na petom mjestu.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content