Novosti

Zabočanka Nataša Pevec izrađuje prava mala remek djela od tkanine

Da postoje mladi, poduzetni ljudi, uvijek nam je drago čuti i vidjeti. Upravo takva je i protagonistica ove naše priče, Nataša Pevec. Ljubav prema nakitu nagnala ju je da svoju maštu i ideje pretoči u stvarnost te da svoje radove prezentira prijateljima i poznanicima.

ZL: Kako si došla na ideju za izradu nakita?
Nataša: Obožavam nakit od malih nogu, a kako sam kroz godine kupovala svašta kad se nešto potrgalo uvijek mi je bilo žao baciti pa sam znala iz potrganih dijelova svašta napraviti i ukrasiti. Budući da su broševi od cvijeća postali moderni tako je i meni sinula ideja da bih mogla pokušati to napraviti. S obzirom da je deda bio krojač i doma imam puno materijala imala sam otkud početi. Prvi cvijet sam napravila iz glave, a onda sam nešto ideja našla na internetu. Poslije su ideje same počele dolaziti.

ZL: Što od nakita izrađuješ?
Nataša: Svega pomalo, naušnice, prstene, broševe, rajfiće, špangice,bilo je i želja i prijedloga od ljudi,pa sam tako ukrasila i torbe,šešire,cipele i nešto odjeće.

ZL: Od kojih materijala izrađuješ i iziskuje li izrada mnogo vremena?
Nataša: Izrađujem iz svega po malo,moglo bi se reći iz svega što mi dođe pod ruku. Tako je i mnogo stare odjeće sada iskorišteno, a završila bi u smeću. Nekad i kupim materijal ako mi se nešto svidi. Za neke stvari je potrebno više vremena, za neke manje, ali meni to preleti. Kad čovjek nešto voli raditi vrijeme kao da ne postoji.

ZL: Ima li kupaca i uspiješ li štogod zaraditi od svog hobija?
Nataša: Ima dosta zainteresiranih, a najveća podrška su naravno obitelj i prijatelji. Zarada nije velika, tek toliko da pokrijem troškove. No većinu toga sam ipak poklonila.

ZL: Što tebi tvoj hobi znači i predstavlja?
Nataša: Pa moram priznati da iz dana u dan sve više uživam u tome jer je zaista prekrasan osjećaj imati nešto što te ispunjava i čini sretnim i znaš da to uvijek imaš. Kad čovjek pronađe takvo nešto sve ide nekako lakše, teško je riječima opisati. Ali svatko tko ima svoju oazu mira će znati na što mislim, i toga bi se ljudi trebali držati što više, pogotovo u današnja vremena, sitna zadovoljstva čine sreću.
ZL: Vidiš li u izradi nakita možda i svoj budući posao?
Nataša: Naravno da bih voljela raditi to što volim u životu. Volja je tu, samo neka bude i sreće. Svi koji žele vidjeti moje radove i izabrati ponešto za sebe mogu posjetiti moj facebook profil.

Obožavam nakit od malih nogu, a kako sam kroz godine kupovala svašta kad se nešto potrgalo uvijek mi je bilo žao baciti pa sam znala iz potrganih dijelova svašta napraviti i ukrasiti. Budući da su broševi od cvijeća postali moderni tako je i meni sinula ideja da bih mogla pokušati to napraviti.

Izvor: Zagorski list

Skip to content