Novosti

Zabočanka Sanja Komar članica najbolje ženske ekipe u samostrelu u Hrvatskoj

Svake godine u prosincu u izboru Sportskih novosti održava godišnja dodjela nagrada za najbolje sportašice i sportaše te sportske ekipe.

Ove godine, u 66. izboru Sportskih novosti najboljom ženskom ekipom proglašena je reprezentacija Hrvatske u samostrelu, čija je članica Sanja Komar, rođena Zabočanka, koja nastupa za PGSD Zagreb. Sanja Komar stalna je članica ženske samostrelske reprezentacije Hrvatske od 1994. godine, a streljaštvom se bavi od 1982. godine. U gađanju puškom postigla je mnogo uspjeha i osvajala medalje na prvenstvima Hrvatske i bivše države te je jedna od najboljih kadetkinja i juniorki Hrvatske. Na samostrelu field nastupa od 1994. godine. Ukupno je osvojila pojedinačno četiri svjetske i četiri europske medalje i ekipno sedam svjetskih i devet europskih medalja te je tri puta postavljala i dva puta izjednačila državne rekorde samostrelom field. Osvojila je i titulu “Međunarodni majstor strijelac”, kao i status vrhunske sportašice I. kategorije. Za hrvatsku reprezentaciju nastupila je 43 puta.

Osim nje, u timu hrvatske reprezentacije u samostrelu je i Damir Oborovečki, voditelj programa reprezentativaca, inače trener u Streljačkom društvu Veliko Trgovišće, čiji članovi također nižu uspjehe. Tako je Borna Banovec aktualni ekipni kadetski prvak svijeta, a Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki aktualni europski prvaci iz Züricha i svjetski prvaci iz Osijeka ove godine. Oni nastavljaju niz uspjeha svojih starijih kolega i polako, ali sigurno ruše državne, europske, a umalo i svjetske rekorde u ovoj disciplini. Zajedno su članovi SD-a Veliko Trgovišće, Petra Hršak, Borna Banovec, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki zabilježili 49 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Najboljom sportašicom u 66. izboru Sportskih novosti proglašena je Sandra Perković, najboljim sportašem gimnastičar Tin Srbić, najboljom muškom ekipom vaterpolo reprezentacija – svjetski prvaci iz Srbije, a najboljom ženskom ekipom reprezentacija Hrvatske u samostrelu – svjetske prvakinje iz Hrvatske, u sastavu Valentina Pereglin, Sanja Komar i Nikolina Krivanek. Samostrelsku žensku ekipu sportski su novinari proglasili najboljom i 2004. te 2014. godine.

Izvor: www.kzz

Skip to content