Novosti

ZABOČKA ĆE VODOSPREMA BITI GOTOVA U LIPNJU

Dana 18.veljače 2016. delegacija predvođena generalnim direktorom Hrvatskih voda, Ivicom Plišićem obišla je radove na izgradnji zabočke vodospreme.

Da radovi teku dobrom dinamikom potvrdio je i direktor Zagorskog vodvoda Mario Mihovilić. – Predviđamo završetak radova u lipnju. Grubi građevinski radovi su pri kraju, a ostaje još uređenje okoliša, unutarnje uređenje, uređenje fasade, izolacije i dr. – objasnio je direktor te dodao da će se voda dopremati iz Šibica, Lobora i Mlačine Grabara. – Zabok je puno dao u osnivanju i razvoju Zagorskog vodovoda, pa je ovo svojevrsno vraćanje duga Zaboku. Uz vodospremu će biti uređen i vidikovac, a planira se napraviti i pješačka staza od parka Milana Prpića do vodospreme – objasnio je Hanžek.

Župan Željko Kolar istaknuo je da zahvaljujući izgradnji vodospreme više neće biti problema s potrošnjom i vodopskrbom te je pohvalio konstantno ulaganje Hrvatskih voda u Zagorje. Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić najavio je nova ulaganja u vrijednosti od milijardu i pol kuna, s posebnim naglaskom na ulaganje u kanalizacijsku mrežu, kao na području čitave Hrvatske, tako i na području naše županije.

Izvor: www.radio-zabok.hr

Skip to content