Novosti

ZABOČKA TVRTKA OMP USPJEŠNO PRIVELA KRAJU PROJEKT NADOGRADNJE PROIZVODNE HALE I KUPNJE NOVE OPREME

UKUPNA VRIJEDNOST SE S PLANIRANIH 15, POPELA NA 18 MILIJUNA KUNA, OD ČEGA PET MILIJUNA KUNA IZ EU FONDOVA

Uspješno je priveden kraju projekt obrta OMP Pleško Obrada metala i trgovina iz Zaboka, u sklopu kojeg je dograđena proizvodna hala te je podignuta tehnološka razina proizvodnje prerade metala. Ukupna vrijednost projekta bila je 15.997.519 kuna, od čega je 5.149.505 kuna osigurano iz EU fondova. Projekt se provodio od 1. listopada 2016., a službeno završio 1. travnja 2018., a svečana proslava povodom završetka projekta održat će se 6. 7. 2018.

OMP Pleško bavi se preradom metala i proizvodnjom metalnih dijelova za proizvodnu i procesnu opremu za inozemne kupce i cjelokupnu proizvodnju izvozi na njemačko i švicarsko tržište. Tvrtka se 2013. godine suočila s problemom nedostatka prostora u proizvodnoj hali, u kojoj nije bilo mogućnosti za smještaj novih proizvodnih jedinica. Također je tu bio problem nedostatka strojeva za obradu metala najviše tehnološke razine za zadovoljavanje iskazane potražnje od strane postojećih i potencijalnih kupaca. Upravo zato, krenulo se u dogradnju postojeće proizvodne hale i kupnju strojeva, mjerne opreme i računalnih programa, a osim toga, bilo je tu i dodatnih ulaganja izvan projekta.

Drugačije strukturiranje

Kroz projekt se pojavila potreba za još nekim dodatnim ulaganjima, pa su kroz ovih godinu i pol dana, uz strojeve i opremu te dogradnju proizvodne hale, nabavljena još tri posebna stroja, izvan projekta, a proveli smo i neke radove na uređenju okoliša, koji su povećali građevinsku vrijednost objekta, tako da je na kraju ukupna vrijednost projekta 18.160.000 kuna. Nova ulaganja rezultirala su povećanjem broja zaposlenih, kao i proširenjem proizvodnje. Osim toga tvrtka je informatički opremljena i nabavljeni su visokovrijedni strojevi i uređaji za mjerenje, da bi mogli pratiti potrebe europskog tržišta.

Skip to content