Novosti

Zabočka ‘Zipkica’ dobiva još jednu jasličku grupu

DOSADA JE ZABOČKI VRTIĆ IMAO ČETIRI JASLIČKE GRUPE, NO ZBOG VELIKOG BROJA NOVIG ZAHTJEVA, FORMIRAT ĆE SE I PETA JASLIČK GRUPA

Na posljednjoj sjednici zabočkog Gradskog vijeća, vijećnici su donijeli jednoglasnu odluku o tome da se u zabočkom Dječjem vrtiću Zipkica oformi još jedna jaslička grupa. Dosada su radile četiri jasličke grupe, a sad bi ih bilo pet.

Nužno je to zbog velikog broja prijavljene djece pa sadašnji kapaciteti jednostavno nisu mogli zadovoljiti. Zbog stvaranja još jedne jasličke grupe, zaposlit će se i dvije odgojiteljice te će se urediti još jedna prostorija za boravak djece. – Da bismo mogli opremiti novu prostoriju za novu jasličku grupu, morali smo iseliti Društvo Naša djeca Zabok iz njihovih prostorija. No nismo ih ostavili nezbrinute.

U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo, preselili smo ih u prizemne prostorije zabočke ‘stare škole’ – rekao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek dodajući da će DND – u urediti novi prostor kako bi dalje mogli nastaviti sa svojim aktivnostima. Valja reći da je Dječji vrtić Zipkica za novu pedagošku godinu zaprimio čak 75 zahtjeva za upis djece.

Izvor: Zagorski list

Skip to content