Novosti

Zabočke ceste i nogostupi strojno se čiste od ‘zimskog šljunka’

Djelatnici zabočkog komunalnog poduzeća Plavinka d.o.o. krenuli su u akciju čišćenja nogostupa i kolnika od šljunka, koji je se nagomilao prilikom posipavanja u sklopu zimskog održavanja. – Iako su prognostičari najavili da bi ovog vikenda mogle pasti male količine snijega, mi smo krenuli u čišćenje jer se ovog šudra uistinu poprilično nakupilo. S druge strane, žurimo se odraditi taj posao jer će uskoro krenuti radovi na uređenju hortikulture, odnosno, zelenih površina pa ćemo tad imati uistinu puno posla – rekao nam je direktor Plavinke, Krešimir Končevski.

Ono što je posebno zanimljivo da se ceste i nogostupi većim dijelom u Zaboku čiste strojno. – To je komunalni traktor s prednjim hidrauličkim prihvatom i kardanskim priključkom, na kojeg, prema potrebi, stavljamo ralicu, kosilicu, posipač ili, kao u ovom slučaju, četke. Mislim da mi jedini u Krapinsko – zagorskoj županiji imamo takav komunalni traktor. Ostali uglavnom imaju poljoprivredne traktore, stoga ne mogu koristiti sve ove priključke – kaže Končevski.

Inače, ovaj komunalni traktor sa četkama skuplja šljunak, koji se potom odvozi na deponij, a kako to izgleda, pogledajte u videu:

[video1]

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content