Novosti

Zabočki DND-ovci nastavljaju sa svojim brojnim aktivnostima u mjesecu svibnju

San ljetne noći

Društvo Naša djeca Zabok na glavnom zabočkom trgu oslikalo je pano pod nazivom „San ljetne noći“. Već tradicionalnu akciju oslikavanja vodila je Zvjezdana Balija.Ponovno je nastalo pravo remek djelo koje će slijedećih par mjeseci krasiti zabočki trg.

Dječji forum „Bonkasy“ predstavio Bugarsku na Bundeku

Informacijski centar Europske unije i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj povodom proslave Dana Europe organiziralo je središnje događanje pod nazivom „Ritam Europe“ na jezeru Bundek. Jedini predstavnici iz Zagorja bili su članovi Dječjeg foruma „Bonkasy“ DND-a Zabok. Zabočki forumaši zajedno sa svojim voditeljicama Romanom Turk, Danijelom Jadan i Jasenkom Borovčak istražili su Bugarsku, njezine znamenitosti, kulturu, a posebno običaj Babe Marte koji je jako popularan u Bugarskoj. Štand su uredili bugarskim narodnim nošnjama, promotivnim materijalima, plakatima koje su sami izradili i poznatim bugarskim suvenirima – martenjičkama- koje se stavljaju na grane drveta s dolaskom proljeća, a poklanjaju se za sreću, zdravlje i dug život. Forumaši su dobili velike pohvale bugarskog veleposlanika i kulturnog atašea u Hrvatskoj za prezentaciju njihove zemlje.

Sudjelovanje na 5. Susretu Gradova i općina prijatelja djece

Djeca i voditelji uključeni u razne dječje aktivnosti i programe u gradu Zaboku sudjelovali su na 5. Susretu Gradova i općina prijatelja djece u Karlovcu. Veliki i maleni gosti iz cijele Hrvatske uživali su u svečanom programu u Zorin domu u kojem su dominirala, naravno, djeca i pokazala što sve Grad Karlovac prijatelj djece pruža svojim najmlađim stanovnicima.

Delegaciju Zabočana predstavljalo je petero djece: Daša Tkalec, Anja Kolarić, Linda Lež, Doris Tkalčević i Igor Jadan s voditeljicama Romanom Turk, Vlastom Videk, Danijelom Jadan, Jasenkom Borovčak i predsjednicom Koordinacijskog odbora Grad Zabok prijatelj djece Sonjom Borovčak.

Obilježen Dan obitelji

DND Zabok tradicionalno obilježava Međunarodni dan obitelji zabavnim igrama i kreativnim radionicama u Parku Milana Prpića te su se i ove godine sakupila djeca i njihovi roditelji u subotu popodne na Obiteljskoj čajanci gdje se moglo uživati u igrama, kreativnim radionicama te čaju i kolačićima.

Izvor: Zagorski list

Skip to content