Novosti

Zabočki Dom za starije i nemoćne otvorit će se u rujnu ove godine

Investicija vrijedna 25 milijuna kuna konačno se primiče kraju, a trenutno traje opremanje soba i ekipiranje osoblja.

Nakon četiri godine radova i uloženih 25 milijuna kuna, investicija izgradnje Doma za starije i nemoćne u Zaboku privodi se kraju. Potvrdio je to i ulagač Josip Šimag, vlasnik zabočke tvrtke ETI INŽENJERING rekavši nam kako je u listopadu 2018. godine odrađen tehnički pregled zgrade koja se prostire na 2500 metara kvadratna, a u prosincu je dobivena uporabna dozvola.

– Mi sada radimo na opremanju objekta. Kuhinja je opremljena, a sad se uređuju sobe. Mi smo ustanovu registrirali i sada polako krećemo na ekipiranje – rekao je Šimag. Istaknuo je kako će biti zaposleno od 15 do 20 ljudi, a kada su u pitanju kapaciteti, smatra kako bi dom mogao primiti i do osamdesetak korisnika. Ako stvari budu tekle po planu, početak rujna realan je rok za otvorenje ustanove. – Već sad imamo interesa i upita za smještaj. Ljudi zovu, raspituju se… Zasada ćemo otvoriti taj prvi dio pa ćemo vidjeti kako će ići jer mjesta za proširenje imamo – naglasio je investitor.

Rok za dovršetak radova nekoliko se puta prolongirao, a Šimag to objašnjava nepovoljnom situacijom na tržištu rada u građevinskom sektoru, ali i činjenicom da je bila riječ o vlastitim novčanim sredstvima. – Radovi su trajali malo dulje jer nisam htio opteretiti svoju obitelj i tvrtku kreditima. Paralelno sam radio i neke druge poslove te ulagao u ovaj projekt – objasnio je vlasnik tvrtke ETI INŽENJERING. Podsjetimo, radovi na izgradnji Doma krenuli su 1. lipnja 2015. godine, a u sklopu radova srušena je stara zgrada Doma zdravlja te rekonstruirana stara zgrada županijske bolnice.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content