Novosti

Zabočki mališani na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi

Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok nastupio je na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva Saveza društava Naša djeca Hrvatske „Radost, igra i stvaralaštvo djece“ koja se ove godine od 19. do 21. listopada održala u Čazmi.

22. Smotra dječjeg stvaralaštva okupila je 17 Društava Naša djeca iz čitave Hrvatske: Bakar, Blato, Čakovec, Čazma, Donji Miholjac, Konjščina, Koprivnica, Križ, Kumrovec, Kutina, Našice, Ogulin, Pula, Slatina, Šibenik, Tuhelj i Zabok. Djeca su se predstavila raznolikim aktivnostima: likovnim radovima, recitacijama, monolozima, scenskim i lutkarskim igrama, narodnim, klasičnim i suvremenim plesovima te vokalnim grupama i zborovima kojima se bave u svoje slobodno vrijeme.

Zabočki mališani na Smotri su izveli tri pjesme: „Zdravo puno više“, „Kad biljke skupa rade“ i „Samo volontiraj!“ te na taj način promovirali svoje autorske uratke uz klavirsku pratnju Lidije Jadek, pratnju na violini Doris Tkalčević i dirigentsku palicu Jasenke Borovčak. Svojom su izvedbom oduševili publiku, ali i stručnu komisiju koja je dijelila samo pohvale za usklađenost, način pjevanja, dobru intonaciju te veselje s kojim djeca pjevaju i uživaju u svakom tonu. Posebnu pozornost stručne komisije izazvala je pjesma Samo volontiraj! koja je vrlo moderna, a istaknuli su i zahtjevnost svih pjesama koje Zabočki mališani izvode s lakoćom.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Janom Borovčak, Anjom Kolarić, Lorenom Martinić i mladim snagama Darijom Črnjević, Anom Grah, Lanom Repovečki, Lukom Tisanićem te Doris Tkalčević, Lidijom Jadek i Jasenkom Borovčak proveli su prekrasan dan u sunčanoj Čazmi, prošetali gradom, družili se, igrali te se sretni i puni dojmova vratili svojim kućama.

Pripemila:Jasenka Borovčak

Skip to content