Novosti

Zabočki osnovnoškolci organizirali turnir u igri križić-kružić

U doba kada su djeci glavna zanimacija postale kompjutorske igrice i društvene mreže, sasvim je pravovaljano nekoliko redaka posvetiti djeci koja su samo organizirala turnir u poznatoj igri i pritom se dobro zabavili. Naime, učenici 3. b razreda iz zabočke osnovne škole organizirali su turnir u igri križić-kružić i nazvali ga križ-kruž. Ideja je začeta u glavama trojice veselih i bistrih dječaka koji su nam otkrili kako je teklo osmišljavanje turnira. Igor Jadan, Jakov Tušek i Pavao Smolić odlučili su svoju ideju o turniru predočiti ravnatelju, pedagoginji i svojoj učiteljici Ljiljani Mokrovčak. Srećom, svi su prepoznali dobru ideju ovih dječaka, a kolege iz razreda odmah su im odlučili pomoći.

-Poslije natjecanja imali smo svečanu gozbu. Zaboky nam je dao peciva, Igorovi roditelji dali su grickalice, teta iz knjižnice dala nam je časopise i knjige koje su bile pokloni. Jasenka iz DND-a Zabok dala nam je kalendare da budu pokloni, a imali smo i drvene medalje za one najbolje – uzbuđeno su rekli dječaci. Na natjecanju je bilo 49 prijavljenih učenika, od toga 30 djece iz trećih razreda i 19 djece iz drugih razreda. Učiteljica Ljiljana Mokrovčak pohvalila je svoje učenike i nije skrivala ponos zbog njihove inicijative. -Ja nisam njima ništa nametala, to je bila njihova ideja i to je ono što pogotovo cijenim. Svaki je učenik odradio jedan dio posla, a čitava je ta igra iznjedrila puno uspomena, lijepih trenutaka i druženja – rekla je učiteljica. Dodaje kako su pomoć učenicima nudili i ostali razredi, a kada je turnir završio svima je bilo žao što je već gotovo.

-Zaista sam vrlo ponosna na njih. Pokazali su se kao razred od kojeg se,u budućnosti, još jako puno može očekivati – zaključila je učiteljica. Naravno, u svakom natjecanju postoje pobjednici pa valja i njih spomenuti. U kategoriji trećih razreda prvo je mjesto osvojio Filip Svečnjak koji nam je rekao da se na natjecanje prijavio iz zabave, a kada je pobijedio bio je vrlo sretan. Drugo je mjesto osvojio Bruno Kovačićek, treće Patrik Sinković, a četvrto Iva Sinković. U kategoriji drugih razreda prvo je mjesto pripalo Roku Posleku. Roko se, kako kaže, također na natjecanje prijavio iz zabave i nije očekivao pobjedu, no u finalu je bio vrlo uzbuđen i jako ponosan što je pobjednik. Drugo je mjesto u kategoriji drugih razreda osvojio Martin Tisanić, treće Jakov Basa, a četvrto Karlo Brlek. Nakon druženja s veselim osnovnoškolcima možemo samo pohvaliti njihovu ideju, njihovu sposobnost i njihovu kreativnost. Sigurni smo da ćemo ih posjetiti još koji put, jer baš kako je rekla njihova učiteljica, riječ je o djeci od koje se još puno lijepih i dobrih ideja m može očekivati.

Svi za jednog, jedan za sve

Turnir križ-kruž 3. b razred osmislio je i proveo u djelo. Svako je u razredu dobio neki zadatak. Tako su neki bili organizatori, neki su bili natjecatelji, neki su se brinuli za domjenak, djevojčice su bile zapisničarke i novinarke, neki su bili suci… Djeca su sama pronašla sponzore za poklone i za domjenak. Kada je natjecanje završilo bilo im je žao što je sve gotovo, ali ujedno su bili ponosni što su svoju ideju tako besprijekorno proveli u djelo.

Izvor: Zagorski list

Skip to content