Novosti

Zabočki osnovnoškolci pokrenuli Projekt „P.S. Pokreni solidarnost“

Učenici polaznici Školskog volonterskog kluba i aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Osnovne škole K.Š.Gjalski Zabok, sudjeluju u projektu „P. S. Pokreni solidarnost“. Ciljevi projekta su upoznavanje sa pojmom solidarnosti i različitosti, pokretanje učenika na raspravu te razvoj kritičkog mišljenja i vještina maštanja, te izražavanja kroz pisanje razglednica.

Učenici su u uvodnoj radionici bili upoznati sa dječjim pravima i obvezama, te pojmovima solidarnosti, diskriminacije i tolerancije.

U naredne četiri radionice su proučavali fotografije koje su prikazivale određeni društveni problem. Učenici su prepoznali probleme, prodiskutirali o njima, te napisali poruke na razglednice koje će poslati slučajno odabranim primateljima.

Zamisao cijelog projekta koji se provodi u više od 20 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj te nekoliko europskih zemalja je potaknuti primatelje razglednica na razvoj solidarnosti i tolerancije.

Projekt će se realizirati u suradnji sa Centrom za mirovne studije.

Sara i Greta su napisale:

„Dragi prijatelju, svi smo mi različiti po vanjskom izgledu i unutarnjim osobinama. Nikada nećemo biti isti i zato se trebamo boriti za naše različitosti. Osmijeh, zagrljaj, zajedništvo, podrška, lijepa riječ i najtežu situaciju mogu učiniti ohrabrujućom za budućnost! Budućnost u kojoj nam različitost pruža životnu radost!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content