Novosti

ZABOČKI STOLNOTENISAČI KADETI NAJBOLJI U HRVATSKOJ

Dugo Selo je od petka do nedjelje bilo domaćin prvenstva Hrvatske za kadete i najmlađe kadete. Prvog dana bio je završni turnir osam najboljih ekipa Hrvatske koje su se plasirale na završnicu prvenstva Hrvatske. Našu ekipu je obilježila lošija igra u grupi, ali za plasman u finale najteži meč imali su protiv ekipe STK Split. Iako su nakraju dobili 3-2, Rino Vidan je dobio naše Mislava i Hrvoja. U finalu ih je dočekala ekipa STK TIS iz Zagreba. Bruno Petek je također pobijedio i Posavca i Martineca, ali je Tin Grabrovečki odigrao vrlo dobro protiv Ivana Hencla (3-0), a Hrvoje Martinec je uspio dobiti Leona Benka 3-1. U zadnjem odlučujućem meču Posavec nije dozvolio iznenađenje i svladao je Leona Benka za konačnu pobjedu i pehar prvaka Hrvatske za kadete ekipno.

U subotu su se igrala razigravanja po grupama pojedinačno i svi naši igrači su prošli grupe. Mislav Posavec i Ema Fučkar kao prvi, a Hrvoje Martinec i Luka Kramarić kao drugi. Igrali su se i mečevi parova i mješovitih parova, gdje su svi parovi ušli u završnicu narednog dana.

U nedjelju je bila završnica u svim kategorijama. Najprije su Mislav Posavec i Hrvoje Martinec dospjeli do polufinala igre parova, ali u borbi za finale gube od para Vekić-Meter 0-3.

U mješovitim parovima Mislav Posavec je nastupio s Dorom Popec iz STK Jadranovo i također su izgubili u polufinalu od para Vekić-Borovec.

U pojedinačnom dijelu Ema Fučkar je stigla do 1/8 finala i tada gubi od Zrinke Rebić iz STK TIS Zagreb 3-4. Ema je imala prednost od 3-1, ali nije uspjela iznenaditi favoriziranu protivnicu. Luka Kramarić je također u 1/8 finala izgubio od Lea Vekića (STK Pula) 0-4. Osmina finala je bila kobna i za Hrvoja Martineca. Bolji je bio Rino Vidan iz STK Split 0-4.

Mislav Posavec je u 1/8 finala svladao Vita Milaka iz Varaždina 4-0. U četvrtfinalu je igrao najnapetiji meč protiv Lea Vekića iz Pule, koji je trajao cijelih sat vremena. Leo je poveo 3-1 u setovima, a Mislav nije bio na prvoj razini. Ipak je uspio proigrati i izjednačiti na 3-3. U sedmom setu Vekić je imao prednost od 10-8 i dvije meč lopte, ali Mislav je izjednačio na 10-10 i u napetoj završnici dobiti 18-16. U polufinalu je Mislav opet počeo nesigurno i loše protiv Rine Vidana iz STK Split. Protivnik je vodio 2-0 u setovima, jer je Mislav imao problema s prijemom servisa. Kada je popravio prijem, Mislav uspijeva preokrenuti meč i dobiti s 4-2 te se plasirati u finale. Protivnik u finalu mu je bio Roko Meter (HASTK Mladost Zagreb), prvi s hrvatske rang liste, ali ovaj put je Mislav ušao u meč maksimalno angažirano i koncentrirano te je glatko s 4-0 pobijedio i postao kadetski prvak Hrvatske (3, 4, 9, 11).

Nakon tri naporna dana možemo biti i više nego zadovoljni. Naši igrači su ekipno i pojedinačno ponijeli titulu prvaka Hrvatske, a i u parovima su bili na postoljima. Mislav je treći igrač našeg kluba koji je osvajao titulu prvaka Hrvatske (Klara Cakol, Karlo Franjčec). I oni koji nisu bili na postolju dostojno su nosili dres kluba i Grada te ubrali rezultate svojeg napornog rada i treninga.

POJEDINAČNO Kadeti: 1. Mislav Posavec (Zabok), 2. Roko Meter (Mladost), 3. Borna Petek (TIS) i Rino Vidan (Split) Kadetkinje: 1. Hana Arapović (TIS), 2. Hanna Lončarević (TIS), 3. Bruna Borovec (Starr) i Ivona Štriga (Varaždin)

PAROVI Kadeti: 1. Leo Vekić/Roko Meter (Pula/Mladost), 2. Borna Petek/Luka Zlatkov (TIS/Dugo Selo), 3. Mislav Posavec/Hrvoje Martinec (Zabok) i Luka Lozušić/Rino Vidan (Zagreb/Split) Kadetkinje: 1. Hana Arapović/Hanna Lončarević (TIS), 2. Lucija Sitar/Ivona Štriga (Varaždin), 3. Bruna Borovec/Dora Popec (Starr/Jadran) i Marta Novak/Marla Vidaković (Šenkovec/Olimpija)

MJEŠOVITI PAROVI 1. Leo Vekić/Bruna Borovec (Pula/Starr), 2. Borna Petek/Hana Arapović (TIS), 3. Luka Zlatkov/Ivona Štriga (Dugo Selo/Varaždin) i Mislav Posavec/Dora Popec (Zabok/Jadran)

EKIPNO: Kadeti: 1. Zabok, 2. TIS, 3. Pula Kadetkinje: 1. Varaždin, 2. TIS, 3. Zagreb

Skip to content