Novosti

Zabočki župnik predstavio svoj pjesnički i likovni rad u Karlovcu

Još jednom su se zaljubljenici umjetnosti okupili u Josipovom dvorištu na novom izdanju Josipovih pjesničkih susreta – Conventus melici Iosephi u Karlovcu. U srijedu 29. kolovoza gostovanje je imao svećenik Marijan Culjak, župnik iz Zaboka. Predstavio je svoj pjesnički i likovni rad.

Naime, vlč. Culjak bavi se pisanjem pjesama u stihu i prozi te izrađuje slike od školjaka. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je 2005. godine u zabočkoj gradskoj knjižnici nakon čega redovito izlaže i prodaje svoje radove, a prikupljen novac daje onima kojima je to potrebnije.

U sjeni Nacionalnog svetišta svetog Josipa vlč. Culjak čitao je i tumačio pjesme većinom tematski vezane uz Svetu Obitelj, a posebno uz svetog Josipa. Istaknuo je kako mu najbolje nadahnuće dolazi uvečer, kada promišlja o proteklom danu i iz toga crpi svoju inspiraciju. Voli pisati u stihu i rimi, ali ni proza mu nije strana. Svaka pjesma mora imati pozitivan završetak, smatra velečasni Culjak, jer ima već dovoljno negativnosti u svakodnevnom životu, a umjetnost je ta koja mora ljudima vratiti nadu u dobro.

Program, vođen umjetničkom voditeljicom “Conventusa” Lorenom Kasunić, su svojim pjevanjem otvorili i zatvorili članovi župnog mješovitog zbora “Sveti Josip” pod vodstvom sestre Blandine Rakarić. Prigodne riječi na samom kraju uputio je i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.

Nakon službenog dijela programa posjetitelji su mogli razgledati slike od školjaka te kupiti izložene radove, ali i nabaviti zbirke pjesama s potpisom autora.autora.

Skip to content