Novosti

Zagorci ogorčeni zbog napada na vatrogasca DVD-a Zabok, koji je nepropisno parkirao kombi u Splitu

Zabočki vatrogasac s kombijem DVD-a Zabok, prema tvrdnjama čitatelja portala index.hr, nepropisno se parkirao u Splitu, zauzevši pri tom dva parkirna mjesta namijenjena invalidima, o čemu svjedoči i fotografija koju je čitatelj poslao indexu. U svom članku na tu temu indeks navodi i izjavu čitatelja prema kojoj je jedan invalid došao protestirati, nakon čega ga je vozač kombija DVD-a Zabok navodno verbalno napao.

Novinari indexa dobili su neslužbene informacije da je kobi vozio predsjednik zabočkog DVD-a Vladimir Tršinski, no, on je odmah tu informaciju demantirao. -Nisam ja bio u Splitu. Bio je vozač koji je s kombijem čekao dečke da se vrate s požarišta na Hvaru. Bila je velika gužva i nije imao gdje parkirati. I ja sam vidio ove navode i moram kazati da ne odgovaraju istini. Dugo sam ja u vatrogastvu da bi raspravljao o nekim rekla-kazala stvarima. Taj invalid je bio dosta neugodan prema vozaču, jako se bezobrazno postavio. Pa nije on tu da provodi zakon. Mogao je pozvati policiju ili prometno redarstvo pa neka oni ureduju. Nije korektno da se tako odnose prema vatrogascima, nitko nema pravo napadati ljude- rekao je Tršinski.

Čitava priča brzo se proširila Zagorjem, a do naše su redakcije doprla brojna negodovanja Zagoraca zbog činjenice da se ‘našim’ vatrogascima u ovakvim izvanrednim situacijama stvaraju javne neugodnosti. Nitko, dakako, ne spori počinjenje prekršaja. –U redu. Krivo se je parkiral. Možeš prijavit policiji ili redaru. Ali fotografirati ih i slati po medijima, ocrnjivati dečke koji iz Zagorja dolaze gasit požare u Dalmaciji, to je degutantno. Naši dečki, dobrovoljci, uzimaju godišnje odmore da bi njima u Dalmaciji gasili kuće i štitili im domove, a oni ih ovak napadaju radi parkiranja – komentirao je jedan od naših čitatelja dodavši da se poštovanje prema vatrogascima vidi i po tome što mnoga zagorska dobrovoljna vatrogasna društva imaju najmoderniju opremu i nove kombije, u što ulažu gradovi i općine, dok se „na jugu slikaju sa starim kombijima i fićekima“, iako imaju daleko veće proračune nego što su u Zagorju.

Izvor:Zagorski list

Skip to content