Novosti

Zagorje i u 2014. ostaje veliko gradilište

Radovi na izgradnji brze ceste odvijaju se prema planu, a čemu pogoduje i toplo vrijeme u ovim zimskim mjesecima.

Gradnja brze ceste kroz Krapinsko-zagorsku županiju, koja je bila ‘as’ u rukavu svake aktualne vlasti na državnoj i županijskoj razini, zahuktala se napokon prošle godine. Počela je gradnja ceste na koju svi računaju da će pomoći zagorskom gospodarskom razvoju, jer nam je to dosadašnje prometnice baš i ne omogućuju. Radovi na dionici Andraševec (Bračak) – Mokrice (D307) faza I. od km 3+940 do km 5+177, 61 su završeni. Izvođač radova bio je Colas Hrvatska, astajali su 15, 89 milijuna kuna. Sada su u tijeku radovi na čvoru Andraševec i to mostu Bračak te na nasipavanju čvorišta.

Imovinsko-pravni odnosi gotovo riješeni

Izvođač radova je Viadukt d.d. i radovi se odvijaju prema planu. Vrijednost radova je98,92 milijuna kuna. Isto tako u tijeku je provedba postupka javne nabaveza istu dionicu Andraševec-Mokrice D307, poddionica od km 0+770 do km 3+940. Iz Hrvatskih cesta priopćili su kako će seo ukupnoj vrijednosti investicije moći govoriti nakon završetka procesa javne nabave. Imovinsko – pravni poslovi u visokom su stupnju završenosti ( 95%), također su nam odgovorili iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Osim gradnje brze ceste zbog čega je zatvorena županijska cesta Oroslavje – Hum Zabočki zbog izgradnje vijadukta, još uvijek traju radovi i na Lazu Bistričkom. Vozila čija je ukupna masa veća od 7,5 t prometuju obilazno: Soblinec-Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinščina-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica).

Laz, Kumrovec, Klanjec

Do 30. lipnja ( svakodnevno, osim nedjeljama državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti D205 GP Razvor- Kumrovec- Klanjec-Gubaševo zbog obnove kolnika na dionici Razvor-Risvica, na dijelu između Klanjca i Dubrovčana cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za teretna vozila od Kumrovca prema Zagrebu ili Zaboku je: ŽC2186 Mihanović Dol- Kraljevec na Sutli- Dubravica- Donja Pušća- Zaprešić, lokalnom cestom 31024 Zaprešić- D1 kod West Gate-a i državnom cestom D12 do autoceste A2 i dalje autocestom A2 do čvora Mokrice u oba smjera. Obilazak za osobna vozila od Kumrovca prema Zaboku je županijskom cestom ŽC 2186 Mihanović Dol- Klanjec, loklanom cestom L22030 Klanjec- Lučelnica Tomaševečka i županijskom cestom Lučelnica Tomaševečka- D205 kod Tuheljskih Toplice. Između Risvice i Klanjca povremeno će se u vrijeme izvođenja radova voziti naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju, odnosno semafore.

HC: U tijeku su radovi na čvoru Andraševec i to mostu Bračak te na nasipavanju čvorišta. Imovinsko – pravni poslovi u visokom su stupnju završenosti ( 95%),

Izvor: Zagorski list

Skip to content