Novosti

ZAGORSKE DELICIJE Sedmi ‘Babičini kolači’ prošle subote preplavili Klanjec neodoljivim mirisima

Prošlogodišnja je pobjednica bila Slavica Vlahović sa Seljačkom pitom koja je, zahvaljujući pobjedi, Babičine kolače dovela u Klanjec.

Tradicionalna, sedma po redu, manifestacija ‘Babičini kolači’, napunila je prošle subote sportsku dvoranu OŠ ‘Anutna Mihanovića’ u Klanjcu. Ljubitelji slastica po starinskim receptima imali su prigodu kušati delicije koje su za ovo natjecanje pripremile 34 bake iz naše županije. Lanjska pobjednica bila je klanjčanka Slavica Vlahović, koja je time izborila pravo ovogodišnjeg domaćinstva svome gradu. Ovom jedinstvenom manifestacijom Krapinsko-zagorska županija promiče vrijednosti žena i obitelji i njeguje zagorsku gastronomsku tradiciju. Natjecanje, kojem su nazočili zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, saborski zastuzpnik i gradonačelnik Klanjca Željko Kolar i njegov zamjenik Zlatko Brlek, otvorila je županica Sonja Borovčak. Humčanka Magda Cvečak pobjednica je ovogodišnjih ‘Babičinih kolača’. Ispekla je ‘Puticu za vinske svece’ i očarala ocjenjivačku komisiju na čelu s Slavkom Večerićem, počasnim članom Hrvatske kulinarske Akademije te članovimaBožicom Brkan, glavnom urednicom internetskog magazina Oblizeki i Markom Živaljićem, predsjednikom Kuharskog saveza Krapinsko-zagorske županije. Osvojila je 125 bodova. Na drugo mjesto plasirala se Petrovčanka Vesna Hršak koja je za Kiflice s jabučnim octom, dobila124 boda, a ujedno je i osvojila nagradu Izvorno zagorsko. Treća je s bodom manje bila Marija Martinec iz Zaboka koja je ponudila Starinski kolač za bolesne i djecu.


Drugoplasirana je bila Vesna Hršak iz Petrovskog s kolačem Kiflice s jabučnim octom, a za isti je kolač dobila i priznanje Izvorno zagorsko. Treće mjesto osvojila je Marija Martinec iz Zaboka, a pripremila je Starinski kolač za bolesne i djecu.

Na sedmim Babičnim kolačima natjecala su se 34 starinska zagorska kolača.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content