Novosti

Zagorski Forum žena SDP-a podržao akciju ‘Dan crvenih haljina’

Cilj akcije je podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života.

‘Dan crvenih haljina’ javnozdravstvena je akcija koje je prvi puta održana 1. veljače ove godine, a provodit će se svake godine, prvog petka u veljači. Cilj akcije je podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života.

Akciju su podržale i žene Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Krapinsko-zagorske županije u sklopu Noći muzeja u Velikoj galeriji grada Zaboka. – Bile su zanimljive začuđene reakcije posjetiteljica i posjetitelja na boju odjeće što je zapravo pozitivno samim time svrha je ispunjena jer smo u razgovoru ukazale na akciju i njezin smisao – rekla je predsjednica Foruma žena Sandra Turković i najavila da će ovu akciju Forum žena SDP-a podržati i u svom budućem djelovanju na način organiziranja javnih tribina na kojima ćemo nastojati podići svijest o moždanom udaru koji se kod žena kad se dogodi teže i kasnije prepoznaje i liječi, a smrtnost je veća i od raka dojke. -Iz tog razloga u borbi protiv moždanog udara bitna je edukacija kako bismo pomogle sebi i drugima u prepoznavanju simptoma, ali i ukazivanju na uzroke – zaključila je Turković.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content