Novosti

Zagorski mljekari u neslozi

Mario Podhraški, predsjednik Županijske udruge proizvođača mlijeka KZŽ podnio je ostavku na tu funkciju, na posljednjem sastanku mljekara u Zaboku, 31. svibnja.

– Većina članova Udruge bila je nekooperativna i nezainteresirana za rješavanje aktualnih zajedničkih problema, kao i za uspostavljanje bolje suradnje s KZŽ i Ministarstvom poljoprivrede u kojima ‘sjede’ naši ljudi, Luka Čuljak, pomoćnik ministra poljoprivrede, bivši pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu KZŽ i Snježana Španjol, zamjenica ministra. Trebali smo pokrenuti neke projekte, ali nema sluha od pojedinaca. Jednostavno nije bilo sloge – objasnio je Podhraški razloge svoje ostavke.

Mljekari se nisu uspjeli dogovoriti niti oko prihvaćanja i potpisivanja tužbe oko vraćanje Premorije o otkupnoj cijeni mlijeka jer nisu bili sigurni da će tužbu i dobiti. Podhraški kaže, kako svaka čast pojedincima, koji su se borili za prava mljekara skupa s njime ove tri godine koliko je obnašao f-ju. Prije dolaska Podhraškog, moramo priznati, nije se ni čulo za Udrugu mljekara, no čini se da je Podhraškom dosta, te je odustao od ‘elikipiranja’ i jačanja članstva koji su često pokazivali neslogu i na prosvjedima. Podhraški je ostao član Udruge, ali ne želi imati nikakvu f-ju u Udruzi.

– Neka se bore sami za sebe. Očito im odgovara i cijena mlijeka i visina poticaja – zaključio je Podhraški. Izborna skupština na rasporedu je u četvrtak, 14. lipnja. (M. Bašak)

Izvor: Zagorski list

Skip to content