Novosti

Zagorski poduzetnici uz pomoć ZARA-e povukli 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz EU

– Dobivena sredstva doprinijeti će povećanju konkurentnosti naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije – dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba – rekao je župan Kolar

Sedam zagorskih poduzetnika, uz pomoć Zagorske razvojne agencije, uspješno je povuklo 1,6 milijuna kuna potpora iz E-impulsa, Javnog poziva kojeg je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta u 2016. godini.

Cilj navedenog poziva bio je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga. Glavne aktivnosti projektnih prijedloga poduzetnika odnose se na modernizaciju i unapređenje poslovanja što će doprinijeti povećanju konkurentnosti poduzetnika na domaćim i stranim tržištima. Zagorska razvojna agencija sudjelovala je u pripremi projektnih prijedloga na predmetni natječaj za sedam poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije te je ukupna vrijednost investicije 3.003.632,97, dok ukupna vrijednost bespovratnih potpora iznosi 1.596.988,84 kuna.

– Ovo je samo još jedan dokaz koji potvrđuje da Zagorska razvojna agencija u povlačenju bespovratnih EU sredstava pruža kontinuiranu podršku, ne samo Krapinsko – zagorskoj županiji te gradovima i općinama, već i zagorskim poduzetnicima. Dobivena sredstva doprinijeti će povećanju konkurentnosti naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije – dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba. Zagorska razvojna agencija i dalje će im biti na raspolaganju u povlačenju EU sredstava na budućim natječajima“, rekao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Kako doznajemo, imena poduzetnika koja su dobila potpore bit će poznata kada poduzetnici službeno potpišu ugovore nakon čega će imena svih dobivenih potpora biti objavljena na internetskoj stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content