Novosti

Zagorski turizam – održana štruklijada

Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli, tradicionalnog zagorskog jela i prepoznatljivog brenda Zagorja. Organizatori su ove godine pripremili i međunarodni kulinarski show u kojem su sudjelovale po tri sudionice iz Slovenije i iz Krapinsko zagorske županije, koje su pokazale kako se rade štrukli u Sloveniji, a kako u Hrvatskoj, odnosno u Zagorju.

Sva tri prva mjesta na šestoj Štruklijadi, natjecanju u pripemanju zagorskih štrukli, koje je u subotu održano u Mariji Bistrici, osvojii su restorani iz stubičkog kraja. Prvo mjesto, već treću put, pripalo je restoranu Rody iz Gornje Stubice, druge su bile Terme Jezerčica, a treći Majsecov mlin iz Donje Stubice. Ocjenjivački žiri bio je u sastavu Dražen Đurišević, Branka Kralj i Branko Greblički, a sudjelovalo je 18 zagorskih ugostiteljskih objekata.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi KUD-a Zabok, KUD- a Lovro Ježek Marija Bistrica i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan. Inače, u okviru Štruklijade do nedjelje 20. srpnja traje i promotivna akcija u 23 zagorska ugostiteljska objekta gdje posjetitelji mogu kupiti zagorske štrukle po 50 posto sniženoj cijeni.
Fotografije snimio: Zdenko Brlić, poznati kuhar restorana Zaboky

Skip to content