Novosti

Zagorski vatrogasci koji su gasili požare u Dalmaciji vratili su se u Zagorje

Dvadeset zagorskih vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara na splitskom području, vratili su se u četvrtak, 20. srpnja 2017. godine u Zagorje.

Kod vatrogasnog doma DVD–a Pavlovec dočekali su ih župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić te brojni kolege vatrogasci i zapovjednici. Župan Željko Kolar vatrogascima je čestitao na dobro obavljenom poslu te je istaknuo: „Drago nam je da ste se svi sigurno vratili u Zagorje te da ste i ovog puta pokazali da ćemo mi Zagorci uvijek uskočiti u bilo kojoj situaciji u kojoj je potrebno pružiti pomoć drugima, bez obzira o kojoj se elementarnoj nepogodi radilo, poplavi ili požaru, neovisno o tome da li se ona dogodila ovdje u Zagorju ili u nekom drugom dijelu Hrvatske“, rekao je župan Kolar te dodao da su zagorski vatrogasci solidno opremljeni. „Naravno, mjesta za napredak uvijek ima, zbog toga Krapinsko – zagorska županija godišnje ulaže u razvoj vatrogastva iznad zakonske obveze“, zaključio je župan Kolar. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić pohvalio je vatrogasce koji su bili na dislokaciji uz riječi da su od početka do prvog odmora Zagorci proveli na terenu više od 35 sati.

Voditelj vatrogasnog odjeljenja Javne vatrogasne postrojbe Krapina Marijan Čuček rekao je da je požar na splitskom području bio najdramatičniji požar kojem je svjedočio. „Radi se o katastrofalnim požarima. Bile su ugrožene kuće i stanovnici, bilo je i evakuacija. Izgorjelo je nekoliko vozila i kuća koje nažalost, nismo uspjeli spasiti, čemu su pogodovali i vremenski uvjeti. Jaka bura spriječila je kanadere da djeluju. Naravno, i nakon toga svega, zna se, požar nije ugašen dok ga ne pregazi vatrogasna čizma. Da, naporno je, ali uspjeli smo, hvala Bogu, pomoći tim ljudima“, rekao je Čuček.

U gašenju požara na splitskom području sudjelovali su pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe, Javne vatrogasne postrojbe Krapina, DVD-a Krapina, DVD-a Laz Bistrički, DVD-a Čret i DVD-a Zlatar Bistrica, koji su djelovali na području mjesta Tugare, Srinjani i Strožanac. Radi se o mjestima koja se nalaze na brdovitom terenu, gdje je kretanje otežano, a teren je nepristupačan i za vozila.

Izvor.www.kzz.hr

Skip to content