Novosti

Zagorskoj bolnici više novca zbog dobrog poslovanja

Od početka godine bolnica je dobila status veteranske, a u liječnički tim za braniteljsku populaciju zaposlena je i psihologinja.

Iako se prije desetak dana u medijima mogla čitati vijest o poretku bolnica prema uspješnosti koju je sastavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a prema kojem je Opća bolnica Zabok pri dnu, čini se da ona posluje poprilično uspješno. Naime, ista institucija odlučila je krajem srpnja da će zagorska bolnica dobiti više novca zbog dobrog poslovanja. – Moram reći da smo u prvih šest mjeseci tekuće godine poslovali pozitivno. Odradili smo 1000 operacija više nego u istom razdoblju prošle godine, a kroz Poliklinike je prošlo 25 000 pacijenata više – rekao nam je sanacijski upravitelj Tihomir Vančina.

Napomenuo je da je u Općoj bolnici, koja je od 1. siječnja postala i veteranska bolnica, preglede obavilo više od 1500 branitelja, a njihov se broj iz dana u dan povećava. Ističe, izuzetno su zadovoljni uslugom. – Mi smo naš tim za braniteljsku populaciju, ali i za sve druge pacijente, osnažili zapošljavanjem psihologinje no velik dio posla odrađuje i drugo osoblje pa mogu reći da su svi pozitivni rezultati upravo njihova zasluga – rekao je sanacijski upravitelj napomenuvši da je bolnica smanjila obveze za 4 milijuna kuna.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content