Novosti

Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije okitila se sa još dva državna priznanja

PREGRADA/ZABOK -Nakon “Fausta Vrančića”, Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije okitila se sa još dva državna priznanja. Laureati su Filmski video klub Pregrada i Krešimir Kovarik iz Zaboka, a priznanja je dodijelio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotić.

U obrazloženju je istaknuto kako je FVK Pregrada nagrađen za kontinuiran i uspješan rad s mladima te postignute rezultate na širenju filmskog i video stvaralaštva u Krapinsko-zagorskoj županiji i šire. U 2012. Klub, koji u prosjeku ima između 40 do 50 članova, radio je na osposobljavanju novih članova, uglavnom učenika petih razreda, ali i na edukaciji učenika viših razreda Osnovne škole Janka Leskovara u Pregradi. Prošle godine su mladi pregradski filmaši sa svojim voditeljem Milanom Bunčićem snimili tri filma: najmlađa skupina napravila je film “Moja mama”, a starija skupina dva dokumentarna filma.

Elektrotehničar iz Luga Zabočkog Krešimir Kovarik, predsjednik Radiokluba Grada Zaboka, organizirao je tijekom 2012. dva tečaja za radioamaterske operatore, nakon kojih su uspješno provedeni ispiti čime je Klub postao bogatiji za 30 novih članova, radiooperatora, od čega 14 mlađih od 18 godina. Istodobno je nastavio s revitalizacijom Kluba koji je 2010. brojao samo osam članova, a zahvaljujući Kovariku na kraju 2012. godine Radioklub Grada Zaboka broji 61 člana. Posebnost zabočkih radioamatera je ta što su prvi put održali i radioveze refleksijom od kišnih oblaka. (Denis Vincek)

Predsjednik HZTK prof. dr. sc. Ante Markotić predaje Godišnju nagradu HZTK zabočkom radioamateru Krešimiru Kovariku

Uime Filmskog video kluba Povelju HZTK primio je Milan Bunčić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content