Novosti

Zaklada Zamah prezentirala programe “Mladi na djelu” i “Cjeloživotno učenje”

Programe su predstavili Ivana Zima iz Zaklade Zamah i Drago Vručinić, upravitelj Zaklade Zamah. Na javni poziv mogli su se odazvati svi zaiteresirani od škola, institucija do udruga mladih i mladi od 13 do 30 godina.

– Zaklada Zamah kao partner Agencije za mobilnost EU organizira prezentacije programa EU, pa smo danas prezentirali programe Mladi na djelu i Cjeloživotno učenje. Razlika između ta dva programa je što se program za cjeloživotno učenje odnosi na formalno učenje, ali pokriva područje od predškolskog odgoja do visokog obrazovanja, uključuje i strukovne škole, znači gdje god je riječ o učenju, o profesorima, učiteljima. Uključeno je čak i nenastavno osoblje, gdje program pokriva i njihovo usavršavanje. Tu su i novi programi i inovacije u nastavnom procesu. Obrazovanje odraslih također je uključeno. Program Mladi na djelu odnosi se na neformalno i informalno učenje, dakle pokriva razmjenu mladih, volonterske službe i na program se mogu javiti sve udruge mladih, neformalne skupine mladih, potiče se razmjena, usvajanje novih znanja, novih iskustava, razmjena s građanima EU. Mislim da su programi vrlo zanimljivi i korisni i veseli me veliko zanimanje za te programe. Ima i uspjeha jer mnogi su proširili vidike, usvojili nova znanja. Natječaji se redovito objavljuju pet puta godišnje, a sljedeći krug natječaja je u veljači – rekla je Ivana Zima.

Zaklada dobro surađuje sa zagorskim udrugama, a neke od njih prošle su na njihovim natječajima pa i više puta te dobile sredstva za svoje projekte i programe.

– Zaklada Zamah podupire sve kvalitetne inicijative koje prolaze na našim natječajima. To samo znači da su inicijative udruga s ovog područja očito vrlo kvalitetne i veseli nas što je tako. Veseli nas što smo mogli pripomoći i što se ljudi javljaju i dalje i što se sredstvima koja se dobiju na našim natječajima podiže kvaliteta života u zajednici i što ta zajednica raste i radi dobro – zaključila je Zima.

Izvor: Sebastijan Fuštin, Zagorski list

Skip to content