Novosti

ZAPOČELA EDUKACIJA ŽENA UKLJUČENIH U PROJEKT MIPOS

Dana 15. 10. 2018. u Učilištu Piramida znanja u Zaboku, M.Gupca 68, započela je edukacija za gerontodomaćicu i njegovateljicu žena zaposlenih u sklopu projekta MIPOS – MI POmažemo Starijima.

Podsjećamo, u sklopu projekta zaposleno je 55 žena u GDCK Zaboku, Donjoj Stubici i Zlataru, Udruzi invalida Bedekovčina i Gornjostubičkoj udruzi Lipin cviet koje pružaju njegu i pomoć starijim i nemoćnim osobama sa 2/3 područja naše Krapinsko-zagorske županije. Projekt je vrijedan 9,3 mio kuna, a nositelj projekta je Grad Zabok.

Programi koji se provode u sklopu ovog projekta su verificirani od strane Ministarstva te će završetkom obrazovanja žene uključene u projekt steći javnu ispravu o obrazovanju/osposobljenosti koja će im osigurati lakšu zapošljivost nakon završetka projekta.

Na ovaj način se osigurava da se glavni ishod projekta – zapošljavanje žena nastavi i nakon službenog završetka projekta MIPOS.

Na razini Krapinsko-zagorske županije, u samoj Strategiji razvoja KZŽ do 2020. godine, navedena je nužnost uvođenja novih izvaninstitucionalnih usluga za socijalno osjetljive stanovnike, a posebice pružanja usluge njege u kući.

SVIM POLAZNICAMA ŽELIMO DA S USPJEHOM ZAVRŠE EDUKACIJU.

Skip to content