Novosti

Započinju radovi na obnovi Zagorske magistrale

Idući tjedan, točnije 10. travnja 2012., započet će radovi na obnovi Zagorske magistrale, dionice državne ceste D1, između čvorova Zaprešić i Zabok, u duljini od 16 kilometara

Izvođenje radova na obnovi ceste, u okviru programa Betterment, ugovoreno je s tvrtkom Hidroelektra – Niskogradnja d.d. iz Zagreba, a vrijednost ugovora je 51.399.858,37 kuna (bez PDV-a). Nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki IGH d.d. iz Zagreba, a ista tvrtka je izradila i projektnu dokumentaciju. Ugovoreni rok izvođenja radova je 14 mjeseci.

Predviđeno je da se radovi izvode uz zatvoren promet i to u četiri faze, za što su ishođene sve potrebne suglasnosti. Promet će se zatvoriti zbog tehnologije izvođenja radova i nemogućnosti reguliranja radova privremenom regulacijom prometa.

Preporučeni obilazni smjer je autocesta A2, a vozila koja naiđu na zonu radova bit će usmjeravana na obilazne pravce prema projektu privremene regulacije prometa.

Projektom je predviđeno obnoviti kolničku konstrukciju, bankine, urediti raskrižja, autobusna ugibališta, sanirati cestovne objekte i zamijeniti cestovnu opremu i prometnu signalizaciju. Cesta je većim dijelom položena na nasipu koji ujedno služi kao obrambeni nasip rijeke Krapinčice i projektom je također predviđena zamjena dijela materijala u nasipu za što je ishođena suglasnost Hrvatskih voda.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content