Novosti

[ZAVRŠILA 35. ZAGORSKA ZIPKA] Zasluženo slavlje Požgaj prometa

Momčad Požgaj promet zasluženi je pobjednik 35. jubilarnog izdanja najpoznatijeg zagorskog malonogometnog turnira “Zagorska zipka”. U finalu je Požgaj promet sa čak 4:1 slavio protiv glavnog favorita turnira, momčadi Štefan II, za koju su igrali malonogometaši s prvoligaškim iskustvom u dresu Jesenja. Strpljivom igrom, s odličnim golmanom-igračem Matijom Bobekom i raspoloženim Dubravkom Vujicom dečki iz Požgaj prometa kreirali su svoj puta prema toliko željenom naslovom.

Finale je bilo kruna ovog vrlo kvalitetnog turnira. Požgaj promet poveo je autogolom Antonića, a stvari je na početak prekrasnim pogotkom u zadnjoj minuti prvog dijela vratio Švaljek. Presudan je bio majstorski pogodak Tomislava Jagića za 2:1. Nakon toga Štefan Ii se otvorio, a Dario Jagić i Matija Bobek pogotkom rukom s gola na gol postavili su konačnih 4:1, za zasluženo veliko slavlje.

Treće mjesto pripalo je momčadi Bio Vet, koju su mnogi vidjeli u finalu, no Požgaj promet bio je koban za njih u polufinalu, nakon drame penala. Uz dosta muke Bio Vet je dobio utakmicu za 3. mjesto protiv Roses bar-cluba, također nakon “lutrije” penala. Bio Vet je vodio nepune dvije minute prije kraja 8:5, no hrabri dečki iz Roses bar-cluba nisu se predavali i uspjeli su izjednačiti na 8:8. Na kraju su ostali kratki za jedan promašeni penal. Valja iskreno reći da su kod rezultata 6:5 dečki iz Roses-bar-cluba ostali uskraćeni za isključenje Sedaka, koji je laktom udario Blageca. Nakon toga je Tuđa nasrnuo na suca Kožara, koji ga je isključio. Da nevolja bude veća upravo je Sedak postigao pogodak za 7:5 s igračem više. Izuzev ove situacije moramo priznati da je suđenje na turniru bilo vrlo dobro.

Najboljim igračem turnira proglašen je Dubravko Vujica iz pobjedničke momčadi, najbolji strijelac turnira s 11 golova je Matija Drempetić iz momčadi Bio Vet, dok je najboljim vratarem proglašen Ernest Malarić iz momčadi Štefan II.

U ime NK Mladost Zabok najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili predsjednik Mladosti i Sportske zajednice KZŽ, Tihomir Vančina i tajnik Sportske zajednice KZŽ Branko Piljek.

Pobjednička momčad Požgaj prometa uz 5.000 kuna dobila je medalje i pehar, kao i orignalnu zagorsku zipku. Drugoplasirana momčad Štefan II uz pehar i medalje dobila je 2.000 kuna, dok je trećeplasirana momčad Bio Veta uz pehar i medalje bogatija za 1.000 kuna.

NK Mladost iz Zaboka po običaju je bila dobar organizator ovog legendarnog turnira.

Rezultati:

prvo polufinale: Bio Vet – Požgaj promet 1:1 (Lešković/Mar. Bobek)

drugo polufinale: Štefan II – CB Roses bar-club 5:0 (Hanžić 2, Pasariček 2, Švaljek)

utakmica za 3. mjesto

BIO VET – CB ROSES BAR-CLUB 11:10 p (8:8)

STRIJELCI: 0:1 Tuđa, 1:1 Haramustek, 2:1 Postonjski, 3:1 Haramustek, 3:2 Suntešić, 3:3 Blagec (9 m), 4:3 Haramustek (9m), 5:3 Haramustek (9m), 5:4 Pišković, 5:5 Iskrić, 6:5 Drempetić, 7:5 Sedak, 8:5 Sedak, 8:6 Iskrić, 8:7 Iskrić, 8:8 Suntešić.

PENALI: Iskrić 8:9, Harmustek 9:9, Blagec 9:10, Lešković 10:10, Kukina-Ščapec-promašaj, 11:10 Sedak.

BIO VET: Pušec, Postonjski, Lešković, Drempetić, Sedak, Haramustek.

ROSES BAR-CLUB: Horvat, Pišković, Blagec, Grlić, Kovač, Tuđa, Knezić, Ščapec-Kukina, Ljubić, Iskrić, Suntešić.

FINALE

POŽGAJ PROMET – ŠTEFAN II 4:1

STRIJELCI: 1:0 Antonić (ag), 1:1 Švaljek, 2:1 T. Jagić, 3:1 D. Jagić, 4:1 Mat. Bobek.

POŽGAJ PROMET: Vujica, Mlinarić, Poslon, Mat. Bobek, Mar. Bobek, N. Bobek, Kuharić, T. Jagić, D. Jagić, Božak.

ŠTEFAN II: Malarić, Cvilko, Pasariček, Hanžek, Leljak, Strabić, Antonić, Švaljek, Vincelj.

Konačni poredak:

1. Požgaj promet

2. Štefan II

3. Bio Vet

4. CB Roses bar-club

Izvor:Zagorje.com

Skip to content