Novosti

ZDS: Zbog neistinitih navoda i poluistina OB Zabok izgubila dogovorene donacije

Predsjedništvo ZDS-a na svojoj je sjednici oštro osudilo bombastične medijske napise upereno protiv Opće bolnice Zabok i zaključilo da se u njihovoj pozadini krije namjera da se na temelju neistinitih navoda i poluistina diskreditira predsjednika stranke dr. Stanka Belinu kao ravnatelja OB Zabok, te isprovocira njegovu smjenu ili ostavku.

U ZDS-u smatraju da je tim člankom napravljena nepopravljiva šteta i sramota Zagorju i djelatnicima Opće bolnice Zabok koji vrijedno i pošteno rade svoj posao, jer je nakon ovog pamfleta o navodno šokantnim nalazima inspekcije, OB Zabok izgubila 200.000 kuna već dogovorenih donacija.

Još je gore to što se pokazalo da je sramotna medijska hajka koja je pokrenuta 19. 02. 2012. člankom u jednim dnevnim novinama utemeljena na tvrdnji o postojanju ilegalnog odjela dječje kirurgije u OB Zabok potpuno neutemeljena, jer je upravo novi ravnatelj HZZO-a na upite novinara rekao da se to što se kao nezakonito pripisivalo OB Zabok radi kao redovna ili uobičajena praksa u svim bolnicama, budući da od 61 bolnice u Hrvatskoj samo 2 imaju registrirane djelatnosti.

U ZDS-u smatramo da je žalosno što neki zbog ostvarivanja kratkoročnih osobnih i političkih ciljeva mogu Zagorce i njihovu bolnicu izložiti poruzi i sramoti, koja je imala i konkretne materijalne posljedice gubitka donacija.

U ZDS-a smatramoda je vrlo čudno kako se je u načelu benigno izvješće inspekcije HZZO koje je napisano 26.03. 2012. moglo pretvoriti u senzaciju koja je u novinama osvanula tjedan dana prije nego što je službeno izvješće napisano i poslano na odgovarajuće adrese. Stoga postoji mogućnost da iza svega stoji politička pozadina ili HZZO ima velikih problema sa curenjem povjerljivih podataka. Zbog toga će ZDS kao članica vladajuće koalicije u županiji zatražiti razgovor s koalicijskim partnerima i njihovupodršku ravnatelju OB Zabok. (priopćenje ZDS-a, predsjednik dr. Stanko Belina)
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content