Novosti

Zebas iz Zagreba pobjednik je 24. HGF-a

Core System dobio je najviše glasova publike, dok je najveći broj glasova od žirija dobio Zebas i tako postao pobjednik 24. HGF-a

Nakon 24. godine postojanja festivala, HGF festival bio je primoran po prvi put finale održati online putem video streama, a ZCUK Regenerator se 16. listopada pretvorio u veliki studio gdje je sve realizirano. Cijeli video stream možete pogledati ovdje. Među mnogobrojnim pristiglim prijavama, finale su izborili bendovi Trip to Caldera (Krapinske toplice), Krah 1573 (Varaždin), Core System (Čakovec), Pokle (Rijeka) i Zebas (Zagreb).

Core System dobio je najviše glasova publike (online), dok je najveći broj glasova od žirija dobio Zebas i tako postao pobjednik 24. HGF-a. Zebas je bend iz Zagreba koji predstavlja novi zvuk na glazbenoj sceni, a koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma provest će vas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način. Ovisno o vlastitom shvaćanju istog. Od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

Kao gosti večeri nastupio je bend Sacher. Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”. Neke smo od ovih pjesama imali prilike čuti i na pozornici Regeneratora, uz pjesme sa prošle godine objavljenog albuma ‘Biser, ambra, jantar’.

Realizaciju festivala omogućili su; Grad Zabok, TZP Srce Zagorja – Doživi Zagorje, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo kulture HR, Krčma Polanović, HDS ZAMP, Polak Media, ZCUK Regenerator i Udruga MRAZ.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content