Novosti

Zelena dvorana: dokumentarni filmovi 27.1.2016. s početkom u 19:00 sati

Program GREEN ROOM CINEMA nastavlja s autorskim dokumentarcima u Zelenoj dvorani u Zaboku. Za srijedu, 27.01.2016. pripremili smo dva živopisna dokumentarca.

U podrumu Urlicha Seidla govori o tajnama austrijskih podruma dok film Alex Gibneya U potrazi za Felom istražuje kontraverzni život jedinstvenog afričkog glazbenika Fela Kutija.

U PODRUMU

r. Ulrich Seidl – Austrija 2014 – 82′
Film govori o ljudima i podrumima, i onome što ljudi u slobodno vrijeme tamo rade. Govori o opsesiji. O limenoj glazbi i opernim arijama, o skupom namještaju i jeftinim muškim šalama, o seksualnosti i oružju, fitnessu i fašizmu, o bičevima i lutkama. Nakon Rajske trilogije Seidl se vraća sa sebi karakterističnom stiliziranom estetikom i uvijek svježim kritikama društva u dokumentarnom filmu U podrumu. Duhovit i tužan filmski esej koji ponire u podzemne slojeve austrijske duše.
Srijeda, 27. 01. u 19 sati, trajanje: 82 minute
Pogledaj trailer

U POTRAZI ZA FELOM
r. Alex Gibney – SAD 2014 – 119′
U potrazi za Felom priča je o životu, glazbi te društvenoj i političkoj ulozi Fele Anikulapa Kutija. U svom novom dokumentranom filmu, Oscarom nagrađeni redatelj Alex Gibney istražuje kontroverzni život, sjajnu glazbu te neosporan kulturni i politički utjecaj legendarnog tvorca afrobeata. Stalan politički progon, nekonvencionalan stil života i činjenica da je preminuo od posljedica AIDS-a učinili su ga jednim od najkontroverznijih glazbenika svih vremena.
Srijeda, 27. 01. u 20:30 sati, trajanje: 120 minuta
Pogledaj trailer

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH

Skip to content