Novosti

ZELENA DVORANA – dva filma:Izlaz i U slučaju rata 18. 10. 2019.

U petak 18. listopada kineDOK program donosi dva filma koji se bave temom ekstremizma. Film Izlazistražuje ekstremističke pokrete diljem svijeta dok film U slučaju rata prati jednu paravojnu postrojbu u Slovačkoj.

IZLAZ
Karen Winther – Norveška 2018. – 83′ – dokumentarni

U SLUČAJU RATA
Jan Gebert – Češka, Slovačka 2018. – 76′ – dokumentarni

Petak, 18.10. u 19 h i 20:30 h
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

IZLAZ
Karen Winther – Norveška 2018. – 83′ – dokumentarni
Petak, 18.10. u 19 h

Redateljica Karen Winther teško se miri sa svojom prošlošću i sudjelovanjem u desničarskim i ljevičarskim pokretima u Oslu. Kroz intimne razgovore s bivšim političkim i vjerskim ekstremistima, film Izlaz propituje kako se ekstremisti predomišljaju i okreću leđa mržnji i nasilju. Istodobno, ovaj dokumentarac pokazuje kako takvi ljudi žive sa sramom i doživotnim kajanjem zbog postupaka iz prošlosti, te prikazuje njihova predana nastojanja da spriječe druge da krenu istim putem.

– > https://vimeo.com/260719895

U SLUČAJU RATA
Jan Gebert – Češka, Slovačka 2018. – 76′ – dokumentarni
Petak, 11.10. u 20:30 h

Peter živi naizgled sretno. Vozi novi bijeli terenac, ima lijepu djevojku i nedavno je upisao fakultet. Međutim, njegov stvarni život je negdje drugdje – on vodi paravojnu skupinu po imenu „Slovenski branci“ koja je do sada regrutirala već stotine slovačkih tinejdžera uz prešutno dopuštenje vlasti. Njihov cilj je jednostavan – stvaranje uzorne totalitarne zajednice na temelju vojničkog drila, poslušnosti i straha. Peter sanja o tome da jednoga dana u to uvjeri i čitavo društvo – kao važni političar.
– > https://www.youtube.com/watch?v=0jM5DTqnkI0

PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA HRVATSKOG AUDIOVIZUALNOG CENTRA i KRAPINSKO ZAGORSKE ŽUPANIJE

Skip to content