Novosti

Zelena dvorana – film NE DIRAJ! 24. 1. 2018. u 19 sati

Film Ne diraj! redateljice Adine Pintilie oduševio je na Berlin International Film Festivalu 2018. gdje je nagrađen Zlatnim medvjedom.

Ne diraj! u Zelenoj dvorani moći ćete pogledat 24. siječnja u 19 sati.

NE DIRAJ Adina Pintilie – Rumunjska, Njemačka, Češka, Bugarska, Francuska 2018. – 123′ – igrani Četvrtak, 24.1.2019. u 19 sati Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok Ulaz slobodan Najbolji film ovogodišnjeg Berlinalea, NE DIRAJ! (Touch Me Not) na fluidnoj granici između stvarnosti i fikcije prati emocionalno putovanje Laure, Tómasa i Christiana, nudeći duboko empatičan uvid u njihove živote. Zajedno, redateljica i protagonisti ulaze u osobni istraživački projekt o intimnosti. Uz želju za intimnošću, ali i dubok strah od nje, rade na prevladavanju starih obrazaca ponašanja, obrambenih mehanizama i tabua. NE DIRAJ! pronalazi intimnost na najneočekivanije načine.

“Ovim filmom željela sam otvoriti prostor za (samo)refleksiju i transformaciju, prostor u kojem se gledatelja potiče na produbljivanje svojih spoznaja o ljudskoj prirodi te ponovnu evaluaciju svojih iskustava i ideja o intimnim ljudskim odnosima. Poseban naglasak pritom stavljam na de-objektivizaciju i personalizaciju ljudskih interakcija, na poticanje naše znatiželje o različitim “Drugima”, na našu empatiju i sposobnost empatije da se stavimo u kožu Drugog. Osobno vjerujem da razumijevanje ljudske prirode i ostvarenje naše sposobnosti da drugog promatramo kao sebe, kao drugu mogućnost vlastitog sebstva, imaju veliku moć transformacije – nas samih, ali i načina na koji stupamo u interakciju s drugima. Prema riječima Gustava Landauera: ‘Društvo nije nešto što se može promijeniti revolucijom, ono je stanje, određeni odnos među ljudskim bićima, način ljudskog ponašanja; mijenjamo ga kroz promjenu načina povezivanja, kroz drugačije ophođenje’.”

Adina Pintilie

Festivali i nagrade: Berlin International Film Festival 2018 – Najbolji prvi film, Zlatni medvjed za najbolji film / Bergen International Film Festival 2018 / Jerusalem Film Festival 2018 / Montréal Festival of New Cinema 2018 / Mumbai Film Festival 2018 / Reykjavik International Film Festival 2018 / São Paulo International Film Festival 2018 / Transilvania International Film Festival 2018..

event > https://www.facebook.com/events/321785738479845/ trailer > https://youtu.be/fQ8IKnYwK1I

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

USKORO na programu SRETNI LAZZARO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content