Novosti

Zelena dvorana- Film NK ROMA 11. 10. 2017. u 20 sati

Film ‘‘NK ROMA’’ redateljskog dvojca Rozálie Kohoutove i Tomáša Bojara prikazujemo u srijedu 11. listopada s početkom u 20 sati u Zelenoj dvorani.

NK ROMA (FC ROMA) Rozálie Kohoutová, Tomáš Bojar – Češka 2016 – 76′ – dokumentarni Srijeda, 11.10.2017. u 20 sati Zelena dvorana, Zabok Dokumentarna tragikomedija o nogometnom klubu koji je umalo osvojio ligu iako je tek nekoliko puta šutnuo loptu. Prošle godine u najnižoj je češkoj nogometnoj ligi zaigrao jedan neobičan klub, uglavnom sastavljen od romskih igrača. Bez obzira što je svaki ljubitelj nogometa upoznat s UEFA-inom kampanjom “Reci ne rasizmu”, još uvijek ima mjesta gdje nisu svi igrači na nogometnom terenu jednaki. Budući da je romska manjina u Češkoj izrazito nepopularna, igrači iz drugih klubova u ligi odbili su igrati protiv romske ekipe – a NK Roma tako je u startu odnijela pobjedu u većini utakmica.

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH, KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA

Ukoliko želite primati obavijesti o našim izložbenim, filmskim, koncertnim i ostalim programima, javite se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Skip to content