Novosti

ZELENA DVORANA – KRATKO JE BITNO! programa kratkog filma Europske filmske akademije 29.11. i 6. 12. 2019.

KRATKO JE BITNO!

Pozivamo vas na projekcije KRATKO JE BITNO!, programa kratkog filma Europske filmske akademije koji je sljedeća dva petka (29.11. i 6.12.) na kino programu u Zelenoj dvorani u Zaboku.

EFA#2 – Petak, 29.11. u 19 sati
EFA#3
– Petak, 06.12. u 19 sati
Zelena dvorana, Zabok

KRATKO JE BITNO! putujući je program kratkog filma Europske filmske akademije koji kratke filmove nominirane za Europsku filmsku nagradu publici predstavlja diljem Europe. Program kratkih filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu raznolika je panorama mladih suvremenih europskih filmaša. Ovogodišnji se program sastoji od produkcija odnosno koprodukcija iz Belgije, Bugarske, Francuske, Gruzije, Njemačke, Italije, Latvije, Portugala, Španjolske, Švicarske, Nizozemske, Velike Britanije i Ukrajine. Članovi Europske filmske akademije (više od 3500 europskih filmskih profesionalaca) izabralo je talijansko-francuski film GODINE redateljice Sare Fgaier za najbolji film u najvećem broju kategorija, koji je i prikazan na 31. dodjeli Europske filmske nagrade u Sevilli u prosincu 2018.


EFA #2
Petak, 29. 11. / 19 hLÂCHEZ LES CHIENS / RELEASE THE DOGS / PUSTITE PSE
Manue Fleytoux – Francuska, Belgija 2017. – 21′ – igrani

Anouck je rezignirana, razapeta između dviju ljubavi, dvaju nasilja: svojeg muškarca, privlačnog psa čuvara, i svojega mlađeg brata, mladog i ludog štenca. U noći na dječakov 18. rođendan delikatni trokut kulminira, a Anouckina se pobuna sprema…

GLI ANNI / THE YEARS / GODINE
Sara Fgaier – Italija, Francuska 2018. – 20’ – dokumentarni

Žena daje glas tekstu Annie Ernaux, „Godine“, šačici prikupljenih fragmenata na obalama bezvremene Sardinije.

СРАМ / SHAME / SRAM
Petar Krumov – Bugarska 2017. – 24’ – igrani

Macho je siromašan dječak koji izbiva iz škole zbog posla na gradilištu. Njegova cura Donna jedini mu je tračak svjetlosti u danu. No nju je sram njegove majke koja radi kao čistačica u njihovoj školi. Macho mora izabrati između svoje majke i svoje drage, pa pronalazi način kako se nositi s vlastitim osjećajima.

WHAT’S THE DAMAGE / KOLIKA JE ŠTETA
Heather Phillipson – UK 2017. – 7’ – eksperimentalni

KOLIKA JE ŠTETA predstavlja prijedlog i provokaciju, predstavlja reakciju na aktualne krize pod bjelačkim patrijarhatom, predstavlja bujicu osjećaja i gesti kroničnog nespokoja, protesta i pobune.

სოციუმისპატიმარი / PRISONER OF SOCIETY / ZATOČENIK DRUŠTVA
Rati Tsiteladze – Gruzija, Latvija 2018. – 15’ – dokumentarni

Što znači biti stranac u vlastitoj kući i zemlji? ZATOČENIK DRUŠTVA intimno je putovanje u svijet i svijest mlade transrodne žene zatočene između osobne želje za slobodom i tradicionalnih očekivanja njezinih roditelja koji prijete njezinu skladu.

EFA #3
Petak, 6. 12. / 19 h


KAPITALISTIS
Pablo Muñoz Gómez – Belgija, Francuska 2017. – 15’ – igrani

Djed Božićnjak je kapitalist. Bogatoj djeci donosi igračke, a siromašnoj majice.
Nikos, 5 godina.

BURKINA BRANDENBURG KOMPLEX
Ulu Braun – Njemačka 2018. – 19’ – igrani, eksperimentalni

Po svoj prilici afričko selo, nastanjeno Nijemcima. Film opisuje geografsku konstrukciju koja iskorištava „naše“ uobičajeno i kolektivno viđenje Afrike te ga podvrgava testu putem netočnosti.
ВИПУСК ’97 / GRADUATION ’97 / MATURA ’97
Pavlo Ostrikov – Ukrajina 2017. – 19’ – igrani

Roman živi osamljenim životom jednog tehničara u provincijskom gradu. Prvi put nakon mature njegova se kolegica iz školskih klupa Liuda vraća u grad. Dvadeset godina nitko nije čuo ni riječ od nje, ali Roman će učiniti sve da je opet ne izgubi.

MERYEM
Reber Dosky – Nizozemska 2017. – 16’ – dokumentarni

Ovaj film, snimljen tijekom bitke za Kobani, prikazuje žene u žarištu borbe protiv IS-a. Stoičkom ustrajnošću i uz pomoć američkih zračnih napada, ove žene predvode rat za slobodu.

WILDEBEEST / DIVLJE ZVIJERI
Nicolas Keppens, Matthias Phlips – Belgija 2017. – 19’ – animacija

Odlazak u safari za mnoge je san. Za sredovječni par Lindu i Troyera on se pretvara u stravično stvarnu avanturu kada se neočekivano nađu ostavljeni u divljini.

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Ukoliko želite primati obavijesti o našim izložbenim, filmskim, koncertnim i ostalim programima, javite nam se na mailzelena.dvorana@gmail.com!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content