Novosti

Zelena dvorana PROMEMORIJA I IMPRO GLAZBA, 23.1.2016. od 19 sati

Subotnja večer, 23. siječnja 2016. u Zelenoj dvorani započinje otvorenjem izložbe Promemorija Jelene Kovačević u 19 sati nakon čega od 20 sati slijedi koncert Virtaranta Okuda Berger Tria.

Izložba: PROMEMORIJA – JELENA KOVAČEVIĆOtvorenje izložbe je u subotu, 23. siječnja 2016. u 19 sati.
Izložba ostaje otvorena do 6. veljače 2016.

Bonus koncert: VIRTARANTA OKUDA BERGER TRIOZelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok
PROMEMORIJA – JELENA KOVAČEVIĆ
Promemorija u kurentnom jeziku predstavlja administrativno proveden pisani trag za pamćenje, vrstu podsjetnika koji u ovom zaokruženom ciklusu vizualne umjetnice Jelene Kovačević poprima jedan vrlo personalizirani naboj.

Promemorija je za Kovačević njezin osobni podsjetnik, svojevrstan katalizator posljednje tri godine, zaokružen kroz umjetničku formu i vizualne jezike. Svi mi, na ovaj ili onaj način, stvaramo svoje promemorije kako bismo se lakše nosili s vlastitim egzistencijalnim korakom. Neki ih upisuju u planere, drugi zapisuju kao dnevničke zapise, ovisno o životnim fazama. Umjetnost, prema Kovačević, upravo je dobra alatka za praćenje i bilježenje vlastitih misli, opservacija, aspiracija, razračunavanje s njima, ali i njihovo otpuštanje. Napisala je u najavnom tekstu Ivana Meštrov.
više > >Jelena Kovačević rođena je u Osijeku 1982. godine. Diplomirala je grafiku 2005. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. A. Kuduza, a potom istu magistrirala na ljubljanskog Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u klasi prof. L. Logara. Zaposlena je u zvanju docenta na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku te pohađa poslijediplomski doktorski studij slikarstva u Zagrebu. Izlagala je na osam samostalnih i više skupnih izložbi. Područja interesa su joj također ples i metodika likovne kulture.

VIRTARANTA OKUDA BERGER TRIO
Vrhunski glazbenici iz Japana, Finske i Slovenije ponovo u Zaboku

Trio je nastao prije nekoliko godine u Berlinu tijekom festivala Multiversal dok im je prošlu sezonu obilježila mini turneja tijekom koje je snimljen materijal za live album koji je upravo izdan pod imenomLive @ Rojišće. Promocija albuma za Hrvatsku zakazana je za subotu, 23. siječnja 2016. u 20 h u Zelenoj dvorani u Zaboku.

Koncert za tri gudala

Virtaranta Okuda Berger Trio čine Antti Virtaranta kontrabasist i kompozitor iz Finske, Rieko Okuda violinistica iz Japana i Jaka Berger bubnjar iz iz Slovenije. Berger će ovom prilikom bubnjarske palice zamjeniti gudalom tako da na neki način ugošćujemo gudački trio.
Radi se o vrlo suptilnoj glazbi koja na trenutke ponire unutar granica tišine.
Virtaranta Okuda Berger Trio:

Jaka Berger – preparirani bubnj
Antti Virtaranta – kontrabas
Rieko Okuda – violina – Japan

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content